Početna Crna hronika U okviru policijske akcije “Ares” uhapšena tri lica u Novom Sadu

U okviru policijske akcije “Ares” uhapšena tri lica u Novom Sadu

0

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su pripadnici MUP-a, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, sproveli opsežnu akciju “Ares”.

U okviru akcije je uhapšeno 360 osoba, otkrivene su tri laboratorije za prozvodnju marihuane, zaplenjeno 167 kilograma narkotika i veća količina oružja, dodao je on.

Stefanović je na konferenciji za novinare precizirao da je akcija, usmerena na suzbijanje kriminala, pre svega trgovine narkoticima, sprovedena, na osnovu višemesečnih istraga na teritoriji 27 opština i gradova Republike Srbije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšeni su M.J. koji se sumnjiči da je počinio i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i G.B.

Prilikom pretresa stanova koje su koristili osumnjičeni, policija je kod M.J. pronašla 36.570 grama marihuane, 12.176 grama ekstazija, tri pištolja, 78 komada municije, okvir za pištolj, tri mobilna telefona, šest SIM kartica i 9.500,00 dinara.

Pretresom stana osumnjičenog G.B. osuzeto je 467,12 grama kokaina, 1.264 grama marihuane, 197,41 grama ekstazija, oko kilogram hašiša, digitalna vagica za merenje, 1.300, eura i 36.370 dinara.

Osim njih dvojice, pripadnici MUP u Novom Sadu uhapsili su i V.Đ. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pretresom stana osumnjičenog, policija je pronašla više od dva kilograma amfetamin i 115 komada municije različitog kalibra.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Izvor: B92
Foto: Ilustracija/Pixabay