Početna Crna hronika U ponedeljak izricanje presude Despotu Vraniću: Žao mi je što i ja...

U ponedeljak izricanje presude Despotu Vraniću: Žao mi je što i ja nisam poginuo u udesu!

0

despot-vranic

U Višem sudu u Novom Sadu održano je poslednje ročište protiv Despota Vranića optuženog za pogibiju troje mladih ljudi kod Merkatora 8. juna 2014. godine. Pred sudskim većem kojim predsedava sudija Vidoje Mitrić završen je dokazni postupak i iznesene su završne reči.

Branioci optuženog u svojim završnim rečima tražili su oslobađajuću presudu za svog branjenika kao i ukidanje pritvora u kojem se optuženi nalazi od 8. juna 2014. godine.

Zamenik višeg javnog tužioca usprotivila se ukidanju pritvora i u svojoj završnoj reči zatražila da se okrivljeni kazni prema zakonu i proglasi krivim, jer je prema njenom mišljenju postupio sa umišljajem.

Advokati oštećenih su u potpunosti saglasni sa zamenikom višeg javnog tužioca i izjavili su da se pridružuju krivičnom gonjenju optuženog kao i da će u posebnom parničnom postupku izneti imovinskopravni zahtev.

Vranić je izjavio da se ne oseća krivim za nastanak nesreće, ali da duboko žali za izgubljenim životima mladih ljudi, i da bi više voleo da je i sam poginuo nego da prolazi kroz sve ovo. Nakon iznošenja završnih reči, sudija Vidoje Mitrić zakazao je izricanje presude za ponedeljak 11. april 2016.

Autor: Milica Ćirić
Foto: Facebook