Početna Crna hronika U pošiljkama u Novom Sadu i Beogradu droga i antibiotici

U pošiljkama u Novom Sadu i Beogradu droga i antibiotici

0

Carinski službenici su tokom protekle nedelje u više pošiljaka u Beogradu i Novom Sadu, umesto deklarisane robe pronašli psihoaktivne tablete, narkotike, ali i pola kilograma antibiotika u prahu.

Slučaj na ispostavi Pošta Beograd otkriven je 7. marta prilikom detaljne kontrole četiri pošiljke u izvozu, koje je isti pošiljalac adresirao na primaoce u SAD, Kanadi, Francuskoj i Velikoj Britaniji.

U osam kutija sa navodnim kompjuterskim igricama, umesto diskova bile su sakrivene kesice sa ukupno 4.574 psihoaktivnih tableta bele i plave boje, bez bilo kakvih oznaka na sebi.

Na ispostavi Novi Sad je 10. marta, u pošiljci prispeloj iz Kine za primaoca u Bačkoj Palanci pronađeno preko pola kilograma bele praškaste materije.

U prvi mah delovalo je da se radi o nekom narkotiku, međutim nakon kontrole uređajem “rigaku”, utvrđeno je da je reč o antibiotiku “erythromycin hydrate”, te će otkrivena suspstanca svakako biti zadržana, jer je fizičkim licima uvoz lekova zabranjen.

Tog istog dana su na ovoj ispostavi u još četiri pošiljke iz Nemačke, Kanade i Velike Britanije namenjene primaocima u našoj zemlji otkriveni različiti narkotici.

Pronađene semenke marihuane i manje količine opojnih droga ketamin i metamfetamin predate su u dalju nadležnost policiji.

Izvor: 021.rs
Foto: Uprava carina