Početna Crna hronika Ubica Nenada Opačića pronađen mrtav u Češkoj

Ubica Nenada Opačića pronađen mrtav u Češkoj

srpska-policija-1351433644-2241751

Janoš Šnajder, zvani Pendula, (35) iz Novog Sada pronađen je mrtav u Češkoj. Upravo on je bio glavni osumnjičeni za ubistvo Nenada Opačića, i njegove supruge.
Šnajder je u svom dosijeu imao više krivičnih dela, zbog kojih je više godina proveo u zatvoru u Sremskoj Mitrovici. Tu je i upoznao Opačića. Srpska policija dobila je potvrdu od čeških kolega da je Šnajder u toj zemlji pronađen mrtav, a istraga o ovom slučaju rađena je u najvećoj tajnosti.

Nenad Opačić i njegova supruga ubijeni su 28. februara na Novom naselju. Vođa “veterničkog klana” bio je na godišnjem odmoru van zatvorskih zidina, a kaznu je trebalo da izdržava do januara 2016. godine. Istraga je pokazala da je Jasmina Opačić ubijena slučajno, odnosno da ona nije bila meta.
Podsetimo, Nenad Opačić je uhapšen u “Sablji” 2003. godine. Presudom je potvrđeno da se kao šef veterničke grupe bavio preprodajom narkotika, kao i da je bio saradnik zemunskog klana u nekoliko slučajeva otmica i iznude. Za vreme suđenja, zašiljenom četkicom za zube napao je zaštićenog svedoka Miladina Suvajdžića – Đuru Mutavog.

Autor: NsHronika.rs