Početna Crna hronika Udario saobraćajca zbog opomene da pomeri vozilo

Udario saobraćajca zbog opomene da pomeri vozilo

Novosadska policija je u četvrtak privela muškarca koja je fizički napao saobraćajnog policajca V.M. u centru Novog Sada. Policajac je nakon napada prebačen u Urgentni centar.

Predsednik Strukovnog udruženja policije Nenad Ljubišić kaže da se sve odigralo u ulici Ilije Ognjanovića.

“Taj muškarac je bio kod potapajućeg stubića na ulazu u pešačku zonu, gde se zaustavio, nepropisno, kako bi nekoga povezao. Dežurni saobraćajni policajac mu prišao i rekao da se pomeri, da bi mu ovaj, uz psovke, rekao da neće, a zatim je počeo da pomera auto prema sedištu SNS”, naveo je Ljubišić za B92.

On kaže da je muškarac potom izašao iz auta, a da mu je policajac prišao i tražio dokumenta.

“Ovaj je ponovo počeo da ga vređa i rekao mu da je član SNS, potom mu se uneo u lice, uhvatio ga za košulju i udario ga”, prenosi svedočenje B92.

Ubrzo je stigla policijska patrola, koja je privela muškarca koji je napao policajca i odveli ga na saslušanje. On će danas biti priveden tužiocu koji će odlučiti da li će ga pustiti da se brani sa slobode ili će mu odrediti pritvor.

“Nažalost, pojedinci daju sebi mnogo za pravo, skrivajući se iza organizacije ili političke partije. Svakako da na osnovu ovog incidenta ne treba generalizovati stvari, već pustiti da nadležni završe stvar do kraja”, kaže Ljubišić.

B92 je objavio i fotografije gepeka automobila koji je vozio muškarac koji se predstavio da je član SNS, na kojoj se vide leci.

Autor: 021.rs
Foto: FB page Anonymous Srbija