Početna Crna hronika Uhapšen nakon dva meseca na slobodi: Pikaso napao nožem radnicu KCV-a!

Uhapšen nakon dva meseca na slobodi: Pikaso napao nožem radnicu KCV-a!

0

Dušan Murgaški (60), zvani Pikaso, višestruki silovatelj-povratnik, danas je u Centru za rehabiltaciju Kliničkog centra Vojvodine (KCV) u Novom Sadu napao nožem i povredio servirku M. Č. (44), a zatim pobegao.

Brzom intervencijom policije, Mugarški je uhapšen i odveden u pritvor.

– Radnica Kliničkog centra Vojvodine Č. M. (44) povređena je danas na svom radnom mestu na Klinici za medicinsku rehabilitaciju. Č. M. je zadobila višestruke povrede po telu. Posle hirurške obrade rana i konsultativnog pregleda psihijatra, zbog psihičkih trauma koje je zadobila prilikom napada, puštena je na kućno lečenje – potvrdio je za “Blic” Siniša Knežević, portparol KCV.

Kako je nedavno obavestio javnost Igor Jurić, Murgaški je od 30. novembra bio ponovo na slobodi. Prema tim informacijama, njemu su dokazana tri silovanja, među kojima i devojčice od 14 godina.

Kako je “Blicu” ranije saopšteno u novosadskom Višem javnom tužilaštvu, Murgaški je pušten na slobodu u novembru prošle godine nakon odslužene maksimalno propisane desetogodišnje kazne zatvora zbog silovanja sredovečne Novosađanke L. D.

On je ovo krivično delo počinio 22. novembra 2008. godine u stanu oštećene i uhapšen je 1. decembra nakon višednevne potere. Ovaj zločin počinio je svega mesec dana nakon što je odslužio takođe desetogodišnju kaznu zatvora zbog silovanja četrnaestogodišnje učenice.

Naime, u pitanju je silovatelj koji je svoju prvu žrtvu presreo u dvorištu škole, zatim je odvukao u okolno žbunje i silovao. Istog dana je identifikovan i uhapšen i tada je osuđen na zatvorsku kaznu koja mu je istekla u julu 1998. godine.

Svega tri meseca kasnije, Murgaški je ponovio zločin. On je polovinom oktobra 1998. godine ušao u jednu novosadsku školu gde je u hodniku naišao na tada četrnaestogodišnju učenicu D. S. koju je pod pretnjom odvukao u školski toalet i silovao.

Izvor: Blic
Foto: Pixabay