Početna Crna hronika Uhapšen Novosađanin zbog pucnjave u Novom Sadu, ranjeni mladići sa teškim telesnim...

Uhapšen Novosađanin zbog pucnjave u Novom Sadu, ranjeni mladići sa teškim telesnim povredama

Novosađanin D. V. (26) uhapšen je zbog sumnje da je sinoć pucao u nogu 19-godišnjem Denisu B. i naneo mu teške telesne povrede, saopštila je policija.

Kako dodaju u novosadskoj policiji, sumnja se da je taj metak, rikošetom, povredio 20-godišnjeg Milutina M.

Policija je pronašla pištolj, sa sedam metaka u okviru, a kojim je najverovatnije izvršeno krivično delo.

D. V. je sinoć određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca kome će biti doveden na saslušanje, a uz krivičnu prijavu koja ga tereti za tešku i laku telesnu povredu i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja.

Policija je identifikovala još dvojicu mladića, osumnjičenih da su zajedno sa D. V. prethodno učestvovali u tuči sa povređenim mladićima. Jedan od njih, 25-godišnji Novosađanin, pronađen je i saslušan u svojstvu osumnjičenog. Pretresom njegovog stana pronađeno je oko 11 grama marihuane i 90 tableta sa liste psihoaktivnih supstanci.

Protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog učestvovanja u tuči i proizvodnje i prodaje droge.

Policija dodaje da se intenzivno traga za trećim osumnjičenim koji se, takođe, tereti za učestvovanje u tuči.

Milutin M. i Denis B. su u stabilnom stanju, ali sa teškim telesnim povredama, rečeno je jutros za “021” u Kliničkom centru Vojvodine. Obojica su na Klinici za ortopediju.

Prema saznanjima “021”, ranjeni mladići imaju iza sebe određena krivična dela povezana sa trgovinom drogom, kao i sa nasiljem, a jedan od ranjenih je i ranije, kao maloletan, bio meta napadača.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija