Početna Crna hronika Uhapšen organizator ubistva Nenada Opačića?!

Uhapšen organizator ubistva Nenada Opačića?!

0

vijagra-nenad-opacic-1328585176-35714

U spektakularnoj akciji srpske, češke i španske policije uhapšeno je 26 osoba, od kojih je čak 21 državljanin Srbije, zbog trgovine narkoticima.

Na osnovu jednogodišnjeg operativnog rada novosadske kriminalističke policije, koja je dala ključne smernice koje su dovele do ovih hapšenja, otkriven je i priveden Srđan Stojanović (41) zvani Srki iz Novog Sada, koji je dovođen u vezu sa ubicom bračnog para Jasmine i Nenada Opačića, vođe veterničkog klana, piše “Alo!”

Drugi dan nakon ubistva Opačića 2015. godine, novosadska kriminalistička policija otkrila je da je taj zločin počinio Janoš Šnajder Pendula (35). Ipak, on je uspeo da pobegne uz pomoć svojih veza i jataka. Vrlo brzo je u Češkoj pronađen mrtav, a zvanično se predozirao heroinom. Taj trag je vodio dalje do drugih osoba, pa su se uključile i policije Španije i Češke – navodi izvor lista upoznat sa čitavom akcijom.

On navodi da su pre toga razotkriveni Šnajderovi kontakti sa Stojanovićem, koji je u Barseloni imao organizovanu grupu koja se bavila svakakvim poslovima, pa i uzgajanjem marihuane i prodavanjem drugih narkotika.

Ubistvo Opačića dovelo je do tektonskih poremećaja u podzemlju, što je rezultiralo pojedinim ubistvima. Odlučeno je da je sada pravi trenutak, pa su u sinhronizovanoj akciji u Barseloni, Valensiji i Pragu pohapšeni osumnjičeni. Otkrivene su najsavremenije laboratorije za uzgoj marihuane i zaplenjeno je oko 4.500 sadnica kanabisa. Veoma je interesantno da je u Češkoj uhapšen Živko Starčević zvani Žika Dugački, bliski saradnik Nenada Opačića, koji je, izgleda, promenio stranu – rekao je sagovornik lista.

Srđan Stojanović (41) Srki sin je penzionisanog policajca. Hapšen je u vreme policijske akcije “Sablja”. Pre 15 godina, u Pragu je ubio jednog Albanca, a taj predmet ustupljen je našem sudu. Ranije se pominjalo u medijima da je maltertirao igračice u jednom noćnom klubu, pa ga je policija privela. Nakon toga, Stojanović se žalio da ga je policija tukla u stanici.

Izvor: Alo!
Foto: Arhiva / NSHronika.rs