Početna Crna hronika Uhapšen osumnjičeni za ubistvo vlasnika menjačnice u Novom Sadu, uhvaćen na granici...

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo vlasnika menjačnice u Novom Sadu, uhvaćen na granici Nemačke i Austrije

0

Četrdesetčetvorogodišnji Novosađanin B. J. uhapšen je sinoć na granici Nemačke i Austrije zbog sumnje da je na Adicama ubio Jovana Janićevića.

Novosadska policija, Uprava kriminalističke policije, SBPOK, u saradnji sa tužilaštvom i policijskim službama Austrije i Nemačke, kao i njihov oficir za vezu u Srbiji, pronašli su i priveli osumnjičenog.

Njemu je određen ekstradicioni pritvor, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Osumnjičeni će, u zakonskom roku, biti izručen pravosudnim organima Republike Srbije.

U Višem javnom tužilaštvu su potvrdili da je u saradnji sa novosadskom i policijom Nemačke, osumnjičeni lociran u inostranstvu gde je uhapšen po međunarodnoj poternici Višeg suda u Novom Sadu.

U tužilaštvu kažu da su doneli naredbu o sprovođenju istrage protiv B. J. zbog sumnje da je počinio teško ubistvo, zašta je predviđena kazna zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotna.

“U dosadašnjem toku preduzetih radnji i mera, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, na osnovu zahteva ili naredbi javnog tužilaštva izvršen je uviđaj lica mesta, izuzeti su tragovi sa lica mesta, oduzeti su određeni predmeti, uzeta su obaveštenja od više lica na okolnost njihovih saznanja, te su donete naredbe za veštačenja uzetih tragova. Nakon utvrđivanja identiteta osumnjičenog, na osnovu predloga javnog tužilaštva doneto je rešenje o određivanju pritvora iz svih zakonskih razloga”, kažu u Višem javnom tužilaštvu.

Više javno tužilaštvo dodaje i da će povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio 24. januara “kada je na svirep i podmukao način lišen života Jovan Janićević”, hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje.

Podsetimo, on se sumnjiči da je 24. januara, na Adicama, ubio četrdesetsedmogodišnjeg Jovana Janićevića, vlasnika menjačnice.

Nna snimku sa obližnje nadzorne kamere vidi se da je žrtva došla svojim automobilom na mesto nesreće i da se u vozilu nalazila sa još jednim muškarcem.

Nakon što se automobil zaustavio, došlo je do koškanja i tuče na prednjem sedištu između ubijenog vlasnika menjačnice i muškarca za kojim se tragalo.

Janićevićevo telo je pronađeno pored automobila, a obdukcija je pokazala da je zadobio i 22 uboda oštrim predmetom.

Policija je, prema nezvaničnim saznanjima, u kolima našla jednu torbicu sa novcem, a sumnja se da su postojale dve.

Nezvanično, pokojni je na dan ubistva radio redovno u svojoj menjačnici na Detelinari, da bi oko 17 časova rekao da ide da se nađe sa nekim. Iz ovog razloga se sumnja da je Janićević poznavao ubicu.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay