Početna Crna hronika Uhapšen Tasmanijski Đavo zbog nasilništva nad bivšom suprugom

Uhapšen Tasmanijski Đavo zbog nasilništva nad bivšom suprugom

Miljan Đurašinović (40), zvani Tasmanijski Đavo, uhapšen je u subotu u Novom Sadu zbog nasilničkog ponašanja i nasinja u porodici.

On je, prema rečima očevidaca, došao u piceriju “Karibik”, nasilnički se ponašao, vikao i udarao radnicu N. S. (34), prevrtao stolove i stolice. Jedan od radnika pokušao je da mu se suprostavi, međutim Tasmanijski Đavo je izvadio nož, a potom nesrećnu ženu izveo, ugurao u automobil i nakon toga su se odvezli u nepoznatom pravcu.

Kako „Dnevnik” saznaje nezvanično, žena koju je na silu izvukao iz picerije je Đurašinovićeva bivša supruga koja je nedugo nakon incidenta pronađena, a njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Po hitnom postupku izrečena mu je zabrana prilaska i komunikacije.

Inače, kako se predpostavlja, nesrećna žena, iz straha, nije htela da podnese prijavu protiv njega.

Inače, Đurašinović je od ranije poznat policiji i javnosti po nasilničkom ponašanju, ali i kao ultimatfajter koji je više puta dolazio u sukob sa zakonom.

Tasmanijski Đavo je poslednji put hapšen septembru ove godine i to, takođe, zbog nasilničkog ponašanja. Podsetimo, incident se dogodio 5. septembra, u Deligradskoj ulici u Beogradu, kada je automobil “audi”, kojim je upravljao Đurašinović, zakačio starijeg čoveka koji je išao peške van pešačkog prelaza. Kako su tada preneli mediji, starac je tada rukom udario po haubi “audija”, što je vozača iznerviralo, te je besno izašao iz kola i udario nesrećnog čoveka pesnicom u lice tolikom jačinom da je ovaj od udarca pao. Nakon što je nokautirao čoveka, vratio se u kola i otišao s mesta nesreće.

Tasmanijski Đavo je bio svetski prvak u ultimatfajtu. Odrastao je u vaspitno-popravnom domu, a policiji je poznat po tučama u kojima je učestvovao kao član obezbeđenja noćnih klubova. U novogodišnjoj noći 2006. godine u pucnjavi u hotelu „Metropol” zadobio je prostrelnu ranu na levoj ruci posle masovne tuče gostiju. Dve godine kasnije mačetom je naneo teške povrede vlasniku jedne kladionice, zbog čega je prvobitno osuđen na devet godina zatvora. Kazna mu je potom smanjena na sedam i po godina zatvora, da bi na kraju odležao samo pet godina i tri meseca.

Podsetimo i na incident koji se dogodio u sudnici dok mu se sudilo zbog nasilja u porodici, jer je krajem februara 2016. godine fizički napao suprugu, a potom pretio njoj i deci. On je tokom suđenja, u punoj sudnici, nokautirao policajca koji je svedočio protiv njega. Naime, suđenje se odvijalo uobičajeno i bez incidenata, sve dok na red nije došlo saslušanje svedoka policajca, koji je sporne večeri intervenisao u Đurašinovićevoj kući. Reč je o policajcu koji ga je hapsio kada je napao suprugu i dva maloletna sina, preteći da će ih sve zapaliti i zbog toga je pozvan kao svedok.

Nakon što su tužilac i sudija završili s ispitivanjem svedoka, reč je dobio i Đurašinović, koji je odmah upitao policajca da li poznaje njegovu suprugu i da li je u njenom društvu došao na jučerašnje suđenje. Kad je policajac odgovorio odrično, Đurašinović je iz sve snage zamahnuo pesnicom i udario ga u glavu. Sve se odigralo neočekivano i munjevitom brzinom. Đurašinović je policajcu zadao udarac na pregibu između vrata i ramena, jer kao ultimatfajter zna da se protivnik tako najlakše onesposobi. Policajac je posle napada bez svesti prebačen na Urgentni centar, dok je Đurašinović vraćen u pritvor.

Prilikom izlaska iz sudnice Đurašinović je s lisicama na rukama urlao: „Sve ću vas pobiti! Ja ću iz zatvora izaći, a vi iz groba nećete nikada! Neće protiv mene više niko da svedoči!”, preneli su tada beogradski mediji.

Inače, na prvi pretres, koji je bio zakazan posle incidenta, Tasmanijski Đavo je doveden vezanih ruku i nogu, a lisice mu nisu skidane čak ni u sudnici. Dok je trajalo suđenje, na trećem spratu beogradske Palate pravde bilo je pojačano obezbeđenje.

Izvor: Dnevnik
Foto. Pixabay