Početna Crna hronika Uhapšena još trojica zbog otmice na Detelinari, dvojica policajci!

Uhapšena još trojica zbog otmice na Detelinari, dvojica policajci!

Novosadska policija je juče na Limanu privela trojicu muškaraca osumnjičenih da su učestvovali u otmici Gorana Cvijetića (41).

Oni su, kako nezvanično saznajemo, pomogli ranije privedenim Božidaru Bosniću (51) i Nenadu Steviću (39) da 22. maja na Detelinari otmu Cvijetića.

Uhapšeni su Goran Kovačević Goranac (43) i policajci Dalibor Bogdanović zvani Boća (40) iz Novog Sada i Vladica Rakić (36) iz Obrenovca.

Podsetimo, prilikom otmice, svedoci su ispričali da je bilo više od dvojice počinilaca, dok se, kako je preneo jedan beogradski list, na video zapisu sa obližnje zgrade videlo da su bila bar četiri počinioca, pri čemu su se osobe koje su Cvijetića presrele ponašale kao da su policajci.

Oko 11 časova, četiri vozila Interventne jedinice novosadske policije, projurila su Bulevarom oslobođenja u pravcu Dunava i Limana. Kako saznajemo, upravo tamo, dakle na Limanima, izvedena je akcija i uhapšeni su svi osumnjičeni,

Podsetimo, po rečima očevidaca otmice, Goran C. je u ponedeljak oko 19 časova parkirao motor u Ulici Kornelija Stankovića i prešao ulicu. Navodno, tada su iz crnog „audija A-6” izletela trojica muškaraca, od kojih je jedan držao pištolj uperen u njega, a druga dvojica su naredila da raširi noge i ruke i legne dole, a potom su ga udarili više puta pištoljem u glavu, strapali ga u kola i krenuli ka Sremskoj Kamenici i Fruškoj gori.

Svoj trojici određeno je zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca, a u zakonskom roku biće dovedeni na saslušanje sudiji za prethodni postupak.

Podsetimo da je Bosniću i Steviću već određen prtvor do 30 dana, a do do sada nije poznato zbog čega su oteli Cvijetića, iako su svi od ranije poznati policiji po raznim krivičnim delima. Ono što se pretpostavlja je da su Cvijetića oteli jer je navodno povezan sa ubistvom Teodore Kaćanski prošle godine na Telepu, a koja je bila Stevićeva devojka.

Kažimo i da je oteti Cvijetić u međuvremenu završio isto u pritvoru od 30 dana, jer ga je policija osumnjičila za pokušaj ubistva Nebojše Tubića Žapca i za podmetanje bombe pod automobil predsednika Pokreta Dinara-Drina-Dunav Tomislava Bokana.

Podsetimo, sukob dve kriminalne grupe traje već neko vreme na ulicama Novog Sada, jedne kojim rukovodi Goran Kovačević Goranac i druge čiji su pripadnici povezani sa osuđivanim pripadnikom zemunskog klana Daliborom Nišavićem Čodom.

Policija do sada nije rešila slučaj ubistva na Telepu, kao i ranjavanje Nika Uskokovića zvanog Skole (37), mada se pominjalo da je tada meta zapravo bio njegov šurak Goran Kovačević zvani Goranac.

Izvor: 021, Dnevnik

Foto: Pixabay