Početna Crna hronika Uhapšeni direktor preduzeća “Graditelj NS” i bivši direktor “Budućnosti”

Uhapšeni direktor preduzeća “Graditelj NS” i bivši direktor “Budućnosti”

0

D. B. (69), bivše odgovorno lice akcionarskog društva “Budućnost” i Lj. K. (69), odgovorno lice novosadske firme “Graditelj NS”, uhapšeni su zbog sumnje da su zloupotrebili položaj.

Kako navode u policiji, sumnja se da su D. B. i Lj. K, od 2009. do 2011. godine, deo imovine “Budućnosti” preneli preduzeću “Graditelj NS” za 106,8 miliona dinara, što je niža cena od stvarne vrednosti imovine.

Sumnja se da su potom fingirali isplatu dela kupoprodajne cene, sačinjavanjem lažne dokumentacije da je izvršena isplata kroz isporuku građevinskog materijala i usluge u vrednosti od 52,3 miliona dinara, koja se nisu desile.

Na osnovu ovog fingiranog poslovnog odnosa, kako se sumnja, Lj. K. je ostvario i dodatnu korist za “Graditelj NS” u vidu odbitnog PDV-a u iznosu od 10,6 miliona dinara, na šta ta firma nije imala pravo.

Sumnja se da je na ovaj način “Budućnost” oštećena za ukupno 159,1 miliona dinara, dok je “Graditelj NS” ostvario protivpravnu imovinsku korist od 169,7 miliona dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Izvor: 021
Foto: Pixabay