Početna Crna hronika Uhapšeni osumnjičeni za posedovanje i prodaju droge

Uhapšeni osumnjičeni za posedovanje i prodaju droge

ThinkstockPhotos-57441040

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu pronašli su 230 tableta “ekstazi”, 11,36 grama kokaina, marihuanu i amfetamin, novac za koji se sumnja da je stečen prodajom droge, digitalnu vagicu i pištolj “bereta” u jednoj akciji i 35 grama praha nalik na heroin i novac u drugoj. Droga, novac i pištolj otkriveni u prvoj akciji, nađeni su pretresom stanova na dve različite adrese u Novom Sadu, koje je koristio crnogorski državljanin J. M. (1992).

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, policija je osumnjičenom po nalogu tužioca odredila zadržavanje do 48 časova. On će u zakonom predviđenom roku biti priveden nadležnom tužilaštvu.

U drugoj akciji, policija je pronašla prah nalik na heroin i novac pretresom stana dvadesetčetvorogodišnjeg Novosađanina, koji se tereti da je prodao dva paketića ovog praha tridesetpetogodišnjaku.

Protiv dvadesetčetvorogodišnjaka će biti podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge.

Protiv tridesetpetogodišnjeg Novosađanina će u redovnom postupku biti podneta krivična prijava za neovlašćeno držanje opojnih droga.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Guliver / ThinkstockPhotos