Početna Crna hronika Veselinu Vukotiću četiri godine zatvora za ranjavanje Lužajića u Petrovaradinu

Veselinu Vukotiću četiri godine zatvora za ranjavanje Lužajića u Petrovaradinu

Viši sud u Novom Sadu osudio je na četiri godine zatvora kontroverznog biznismena Veselina Vukotića (57) zbog nedozvoljenog držanja oružja i nanošenja lakih telesnih povreda Miloradu Lužajiću (35) u kladionici “Pin bet” u Petrovaradinu u septembru 2014. godine.

Vukotiću je takođe produžen i kućni pritvor.

Presuda je prvostepena, pa Vukotićeva odbrana i tužilaštvo imaju pravo da se žale Apelacionom sudu u Novom Sadu.

Portparol suda Ivana Karapandžić precizirala je za Tanjug da je Vukotiću 2. juna izrečena presuda kojom je oglašen krivim za krivična dela laka telesna povreda i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine.

Vukotiću je i produžena mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora, dodala je Karapandžić.

On je u početku bio optužen za pokušaj ubistva Lužajića, koji je međutim tokom postupka tvrdio da na njega nije pucao Vukotić već drugo lice.

Lužajić je pogođen u nogu, a sud je delo prekvalifikovao u lake telesne povrede zaključivši da Vukotić nije imao nameru da ga ubije, a kao olakšavajuće okolnosti imao je u vidu njegovo loše zdravstveno stanje i neosuđivanost.

Iako je Vukotić negirao krivicu, a Lužajić tvrdio da ga nije on upucao, sud je poklonio veru veštaku koji je na osnovu video-zapisa utvrdio da se radi o njemu, preneli su lokalni mediji.

Vukotiću se u novosadskom Višem sudu sudi i zbog ubistva Duška Boškovića u Prčnju 1997. zbog kog Crna Gora već godinama traži njegovo izručenje.

U Briselu u novembru treba da mu počne ponovljeno suđenje zbog učešća u ubistvu albanskog aktiviste Envera Hadrija u tom gradu 1990. godine.

Ukinutom prvom presudom Vukotić, kao Andrija Drašković i Božidar Spasić, bili su osuđeni na doživotni zatvor zbog ubistva Hadrija.

Izvor: Tanjug

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here