Početna Crna hronika Vilotijević pravosnažno osuđen na dve i po godine zatvora

Vilotijević pravosnažno osuđen na dve i po godine zatvora

vilotijevic_cmiljanic

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio Filipa Vilotijevića (28) iz Novog Sada na dve i po godine zatvora, dok je njegovom sugrađaninu Vukašinu Cmiljaniću (23) ukinuo presudu od devet godina zatvora zbog pucanja iz pištolja kada je slučajno ubio Tamaru Radulović (29) u klubu “Džast vanila” na Adi Ciganliji 2011. godine. Vilotijević je osuđen zbog izazivanja opšte opasnosti, jer je istom prilikom ispalio jedan hitac iz pištolja u pod. Cmiljaniću je pritvor produžen do dalje odluke suda.

Prema optužnici Cmiljanić i Vilotijević su te večeri došli su u “Vanilu” na proslavu rođenja deteta brata pokojne devojke. Međutim, došlo je do svađe između njih i grupe mladića, a potom i do fizičkog obračuna tokom kojeg je Vilotijević izvadio pištolj i pucao u pod.

Nastala je opšta tuča, a potom je i Cmiljanić izvadio pištolj i ispalio hitac, a metak je slučajno pogodio devojku koja je od zadobijenih povreda preminula. Nakon ubistva Tamare Radulović, Vilotijević i Cmiljanić su se sa lažnom dokumentacijom prebacili na Kosovo, a u bekstvu im je pomogao i sin narko-bosa Nasera Keljmendija. Pucnjava je, kako se veruje, bila nastavak obračuna između dve kriminalne grupe iz Novog Sada.
Jedini Novosađanin koji je te noći pozvan na slavlje bio je Saša Lošić, koji slovi za pripadnika nekadašnje veterničke narko-grupe. Vilotijević je novosadskoj policiji poznat već duži niz godina zbog različitih krivičnih dela u koja je bio umešan, ali je osuđen samo za jedan slučaj iznude, za šta je dobio šest meseci zatvora.

Autor i foto: Tanjug