Početna Crna hronika Vučević: Svake godine u Futogu požar zbog ljudskog faktora, apelujem da se...

Vučević: Svake godine u Futogu požar zbog ljudskog faktora, apelujem da se prestane sa paljenjem

0

Požar, koji je izbio u utorak u starom ribnjaku u Futogu i koji je zahvatio 30.000 ari trave, trske i smeća, ugašen je noćas u 00.15 časova. Nema povređenih lica.

Na intervenciji gašenja požara koji je izbio juče u 16.21, učestvovalo je 17 vatrogasaca -spasilaca sa 6 vozila iz Vatrogasno-spasilačke brigade Novi Sad, Bački Petrovac i Bačka Palanka uz asistenciju DVD društva iz Petrovaradina i Futoga.

Teren i vatrogasne ekipe sinoć je obišao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

“Naši hrabri vatrogasci bore se sa vatrenom stihijom koja divlja u Futogu, i to na površini od 7 hektara. Prizori s lica mesta su dramatični, ali lično sam se uverio da su naši vatrogasci neustrašivi i na visini zadatka i veliko im hvala na tome. Ovakav požar je veoma opasan, vetar otežava gašenje, ali dobra vest u ovom trenutku je ta da se požar ne širi i da je pod kontrolom”, naveo je Vučević na svom instagram nalogu.

Kako je poručio, svake godine je ljudski faktor uzrok požara na ovoj lokaciji.

“Apelujem na one koji to rade da prestanu sa uništavanjem sopstvene zemlje i dovođenja u opasnost svojih bližnjih. Hvala dobrovoljnim društvima iz Petrovaradina i Futoga koji su pomogli vatrogasnim jedinicama iz Novog Sada i Bačke Palanke. Vi ste naši heroji”, dodao je on.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eko Straža (@ekostraza)

Izvor: 021.rs, novosti.rs
Foto: Instagram/Miloš Vučević