Početna Crna hronika Za pokušaj podmićivanja novosadskog tužioca presuda u ponedeljak

Za pokušaj podmićivanja novosadskog tužioca presuda u ponedeljak

Presuda G.B. (53) okrivljenom da je pokušao da podmiti zamenika osnovnog javnog tužioca u Novom Sadu biće izrečena u ponedeljak, 9. novembra.

Zamenica javnog tužioca Posebnog odeljenja za korupciju Dragana Tadić je, u završnoj reči, navela da je nesporno da je novac ostavljen na stolu tužioca, te da ne može biti govora o tome da se tamo našao slučajno, kako tvrdi optuženi, prenosi “Dnevnik”.

Branilac okrivljenog, Milan Latinović, rekao je da je koverta slučajno završila na stolu. Naveo je da je okrivljeni slučajno s optužnicom spustio na sto kovertu, a da nije ni znao da je ona ostala.

Prema navodima optužnice, optuženi je 18. septembra pretprošle godine, u kancelariji Osnovnog javnog tužilaštva, zameniku tužioca ponudio mito. On mu je ponudio 12.000 dinara, zapakovanih u belu kovertu bez natpisa, koju mu je stavio na radni sto rekavši: “Tu se nalazi nešto za vas”.

Kako su mediji ranije pisali, on je bio okrivljen za saobraćajnu nesreću iz nehata, a mito je zameniku tužioca ponudio da bi odustao od toga da ga krivično goni, nakon što mu je istekao rok za ispunjavanje obaveze na osnovu načela oportuniteta.

Izvor: Dnevnik, 021
Foto: Pixabay