Početna Crna hronika Žapcu ukinut pritvor i stavljena nanogica, tužilaštvo se žalilo

Žapcu ukinut pritvor i stavljena nanogica, tužilaštvo se žalilo

0

Nebojši Tubiću Žapcu (57), osumnjičenom da je sa još tri osobe, za kojima se traga, učestvovao u prebijanju nasmrt investitora Spasoja Milićevića (63), posle četiri meseca je ukinut pritvor.

U daljem postupku on će se braniti sa slobode, a određena mu je mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Više javno tužilaštvo se, međutim, žalilo na ovu sudsku odluku, a Vanraspravno veće će odlučiti da li će je uvažiti ili neće.

Tubiću je od 10. novembra 2017. pritvor produžavan dva puta. Apelacioni sud je 2. februara produžio Žapcu boravak iza rešetaka za još dva meseca, ali mu je 8. marta ukinut.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu, Tubić je posle hapšenja negirao da je počinio delo za koje se sumnjiči, tvrdeći da sa prebijanjem Miličevića nema nikakve veze i da je tog 7. novembra prošle godine, uveče posle 19 časova, kada je ovaj napadnut, sa jednim poznanikom bio kod advokata. Tada je još izjavio da je on teško bolestan posle ranjavanja pre pet godina, da ima plastične delove u glavi i da u takvom stanju nije mogao da napadne i pretuče Miličevića, niti da učestvuje u organizovanju tuče.

Vlasniku zanatske građevinske radnje “Kondor” su, podsećamo, drvenom letvom nanete višestruke teške povrede, polomljena su mu rebra, nos i povređeno uvo, a dan kasnije je preminuo u Urgentnom centru, jer mu je, kako je pokazala obdukcija, stalo srce.

Žabac je inače u javnosti označen kao “kontroverzni biznismen”, a događaj koji je izazvao pažnju novosadske javnosti desio se pre pet i po godina, u maju 2012. kada je upucan u glavu u piceriji “Aleksandar” na Grbavici, ali je preživeo. Protiv njega su ranije podnošene krivične prijave za dela privrednog kriminala za šta je obično osuđivan.

Izvor: Novosti/021
Foto: Youtube – printskrin