Početna Crna hronika Zaplenjeno 12 bombi: Novosađanin uhapšen u Republici Srpskoj

Zaplenjeno 12 bombi: Novosađanin uhapšen u Republici Srpskoj

0

Policija je u Šipovu uhapsila M.T. iz Novog Sada zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija, rekla je Srni načelnica Odeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović.

“Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske u nastavku akcije kodnog naziva ‘Pliva’, juče su u mestu Đukići, opština Šipovo, zbog počinjenog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, uhapsili M.T. iz Novog Sada, nastanjenog u Šipovu”, rekla je Miljanovićeva.

Ona je navela da su, po naredbi Osnovnog suda Mrkonjić Grad, policijski službenici pretresli porodičnu kuću, prateće objekate i putničko vozilo koje koristi osumnjičeni i tom prilikom su pronađeni sporna SIM kartica i mobilni telefon Samsung.

“U prethodnom periodu, prilikom sprovođenja ove akcije, pronađeno je i privremeno oduzeto 12 bombi”, rekla je Miljanovićeva.

Ona je dodala da je Novosađanin sproveden u službene prostorije Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske na dalju kriminalističku obradu.

Izvor: Srna
Foto: Pixabay