Početna Crna hronika Završeno suđenje za pucnjave po Petrovaradinu

Završeno suđenje za pucnjave po Petrovaradinu

0

U Višem sudu u Novom Sadu završeno je suđenje Milošu Mariću, okrivljenom za više pucnjava po Petrovaradinu 2015. godine.

Nakon osam i po godina i nekoliko promena sudskih veća prvo u Osnovnom, a potom i u Višem sudu, završen je dokazni postupak protiv okrivljenog Miloša Marića koji se brani sa slobode.

Zastupnica optužnog akta Viša javna tužiteljka Ksenija Bašić precizirala je neke delove optužnice, a potom u završnim rečima navela da smatra da je dokazano da je okrivljeni izvršio dela koja mu se stavljaju na teret.

Branioci okrivljenog, advokati Biljana Desnica i Milan Unković, kojima su odbijena tri predloga za dodatna veštačenja, naveli su u završnoj reči da je njihovom branjeniku uskraćeno pravo na pravično suđenje i najavili borbu do kraja za oslobađajuću presudu.

Okrivljeni koji se tokom celog postupka branio ćutanjem pridružio se završnoj reči svojih branilaca i nije imao šta da doda.

Predsednica sudskog veća sudija Nataša Vojnović zakazala je izricanje presude za 30. novembar tekuće godine.

Podsetimo, kako se navodi u optužnici koju zastupa Viša javna tužiteljka Ksenija Bašić, okrivljenom se stavlja na teret više dnevnih pucnjava po kućama u delu Petrovaradina u kojem i sam živi u martu 2015, kao i izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje i posedovanje oružja.

Autor: M. Ćirić
Foto: Ilustracija/Pixabay