Početna Crna hronika Žestok udar na kriminal u Novom Sadu

Žestok udar na kriminal u Novom Sadu

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je izjavio da se nova vlast priprema za temeljan obračun sa kriminalcima širom države. Pored Beograda, jedan od epicentara srpske mafije je Novi Sad, kao drugi najveći grad, poslovni i politički centar Vojvodine.

Kako saznajemo, pripadnici bezbedonosnih službi aktivno motre na nekoliko kriminalnih grupa koje su stacionirane upravo u Novom Sadu. Prema rečima dobro obaveštenog izvora, naš grad je posebno interesantan organizovanim grupama koje posluju van okvira zakona.

“Novi Sad je vrlo razvijena sredina koja predstavlja sabirni centar novca, poslovne i političke moći u pokrajini. Reč je o univerzitetskom gradu koji broji nekoliko stotina hiljada ljudi. Za kriminalce, to je ogromno tržište.” – ističe izvor portala nsuzivo.rs.

Izvor dodaje da je nagli procvat pojedinih sektora stvorio idealan ambijent za upliv prljavog novca domaće mafije. Pranjem novca koji je stečen nelegalnim radnjama, mafija dolazi do svog krajnjeg cilja legalizacija poslova, odnosno izvora zarade.

“Ne zaboravimo još jedan važan detalj. Novi Sad je sredina u kojoj se mešaju razne kulture i narodi. To ga čini zanimljivim i stranim kriminalnim grupama, najčešće iz onih država sa kojima se graniči Srbija.” – napominje izvor.

Gradonačelnik Miloš Vučević dao je javnu podršku Vučiću, ističući da će grad i svi njegovi organi biti na usluzi borbi protiv kriminala u državi, uz sav trud da rezultati obračuna sa mafijom osiguraju bezbednost običnih građana.

Deo ove strategije jeste prisutnost velikog broja pripadnika policije na ulicama Novog Sada. Reč je o prvom potezu u nizu isplaniranih aktivnosti, a koji je usledio nakon imenovanja novog načelnika.

Izvor: NSU
Foto: Pixabay