Početna Crna hronika Žrtva otmice pokušao da ubije Žapca i podmetnuo bombu ispod auta Bokanu

Žrtva otmice pokušao da ubije Žapca i podmetnuo bombu ispod auta Bokanu

0

Gorana Cvijetića (41) iz Budisave, koji je otet juče u Novom Sadu, jutros je uhapsila novosadska policija, zbog sumnje da je učinio krivična dela ubistvo u pokušaju i izazivanje opšte opasnosti.

Tokom intenzivnog operativnog rada na rasvetljavanju svih okolnosti jučerašnje otmice, Cvijetić je osumnjičen za pokušaj ubistva u maju 2012. godine, Nebojše Tubića (52), zvanog Žabac, kada je, kako se sumnja, u bašti jednog ugostiteljskog objekta u Novom Sadu, vatrenim oružjem teško ranio muškarca (57) iz Bačke Palanke.

Podaci do kojih je policija došla tokom istrage ukazuju i na to da je Goran aktivirao ručnu bombu ispod parkiranog automobila Tomislava Bokana tada direktora Javnog preduzeća „Urbanizam“ , u junu 2013. godine.

Tom prilikom, lakše je povređeno dvoje prolaznika i oštećeno desetak automobila.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca, a u zakonskom roku biće doveden na saslušanje sudiji za prethodni postupak.

Nenad Stević (39) i Božidar Bosnić (51) iz Novog Sada, obojica odranije poznata policiji, uhapšeni su zbog sumnje da su pokušali da otmu Gorana Cvjetića (41) iz Budisave.

Stević je, inače, mladić devojke Teodore Kaćanski, koja je novembra prošle godine ubijena prilikom izlaska iz džipa ispred zgrade u kojoj su zajedno živeli.

Autor: S. Stojanović/Kurir