Početna Gastro NS FOODTALK2019: Pogledajte predavanje “Održiv uzgoj pirinča za održivu budućnost”

FOODTALK2019: Pogledajte predavanje “Održiv uzgoj pirinča za održivu budućnost”

0

Sedmu godinu zaredom, kompanija “Color Media Communciations”, organizuje u Novom Sadu najveću regionalnu konferenciju posvećenu gastronomiji, vinu i pivu “Food Talk”.

Kao i predhodne godine, konferencija se održava u Hotelu “Sheraton Novi Sad”. Uz priče o hrani, pivu i vinu, degustacije i studije slučaja okupljamo najpoznatija imena regiona iz sveta gastronomije, ambasade, hotele, restorane, gazdinstva i kompanije koji diktiraju trendove.

Konferenciju su otvorili: Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske vlade; Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu i turizam Grada Novog Sada i Nj.E. Tomáš Kuchta, ambasador Republike Češke u Srbiji.

U okviru konferencije održano je i predavanje pod nazivom “Održiv uzgoj pirinča za održivu budućnost” na kojem je Biljana Skaro, Brand Manager Pet Care & Food BE, Mars Multisales Baltics Balkan Adriatic govorila o tome da je kompanija Mars uložila preko milijardu dolara za održivost životne sredine i objasnila da je Uncle Ben’s pirinač vodeći u održivosti jer širom sveta preko 3,5 milijarde ljudi najviše zavisi od pirinča, a da se svaki peti čovek na svetu izdržava uzgajanjem ove namirnice.

Konferencija je održana uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Gradske uprave za privredu i turizam, Udruženja malih nezavisnih pivara Srbije, a podržale su je kompanije: Imlek, Unicef Srbija, AMS Osiguranje, Uncle Ben’s, Vinarija Džervin, Udruženje Bač u srcu Bačke. 

Kako je izgledalo predavanje i o čemu je sve Biljana govorila pogledajte na linku ispod: