Početna Gastro NS “Futoška kupusijada” ovog vikenda u centru Futoga

“Futoška kupusijada” ovog vikenda u centru Futoga

0

„FUTOŠKA KUPUSIJADA“ predstavlja jedinstvenu manifestaciju u Srbiji – po tematici kojoj je posvećena, mestu svoga redovnog održavanja i bogatstvu mogućnosti koju pruža autohtona sorta kupusa kakva se uzgaja i prerađuje isključivo u Futogu.

Na manifestaciji „Futoška kupusijada“ promovišemo futoški kupus – brend Srbije, kroz predstavljanje privrednih potencijala Futoga, lokalnih običaja i turističke ponude sela, sa akcentom na pripremanju jela od futoškog kupusa. Futoška kupusijada je manifestacija posvećena isključivo autohtonoj sorti futoškog kupusa i njenoj ulozi u ekonomskom i kulturnom razvoju Futoga sa akcentom na potrebu proizvodnje zdrave hrane u zdravoj životnoj sredini.

Ove godine program KUPUSIJADE traje dva dana – u petak 5. i subotu 6. novembra, i po običaju prvi, 5. novembar, posvećen je najmlađima.

U subotu, 6. novembra, u 12.00h, predviđeno je svečano otvaranje i obraćanje organizatora i pokrovitelja manifestacije – Grada Novog Sada. U 14:00 časova biće proglašeni najuspešniji učesnici u takmičenju „Izbor najteže glavice futoškog kupusa“ i najbolji kuvari – pobednici u takmičenju u kuvanju jela od kupusa.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Novi Sad.

Organizatori manifestacije su: MZ Futog, Kulturni centar “Mladost”, Udruženje “Futoški kupus”, Poljoprivredna škola sa Domom učenika Futog, Osnovne škole „Miroslav Antić“ i „Desanka Maksimović”.

Program manifestacije možete pratiti na sledećem linku: https://www.facebook.com/kcmladost.futog/

Autor: NSHronika.rs
Foto: TONS / Novi Sad Travel