Početna Gastro NS Gastro NS: Skrob na skrob i masne palačinke s “nesrećnim” šlagom u...

Gastro NS: Skrob na skrob i masne palačinke s “nesrećnim” šlagom u kultnoj piceriji

392620_323229644370229_1532686672_nZnao je Balašević o čemu je pričao kad je opisivao severac i zimoću, i kako se dobro jelo kad je “duv’o ladan”.
Ne znam za vas, ali ja sam rođena gladna i jela bih uvek i zauvek. Zimoća tome samo doprinese.
Nekim čudnim spletom okolnosti obrela sam se u “Panteru”, kultnoj novosadskoj piceriji u kojoj, opet čudno, do sada nikada nisam jela.
Reših da to promenim.
Iako me s vrata, dok sam ulazila u lokal, zapljusnuo miris sanitara iz toaleta, nije me prošla želja za hranom, glad ne zna za stid, a ni za sanitar, rekla bih.
1916485_100856993274163_6961373_nGužva je, ogromna i manje-više svi jedu.
Toplo je, pomalo zagušljivo, ali prijatno. Fotelje su veoma udobne, može se dremnuti posle obimnog obroka, obećava konobarica. Možemo, kaže, naručiti i po pola porcije.
E, sestro slatka, kad bi ti znala…
S obzirom na to da sam u piceriji, ne bih filozofirala iako u jelovniku jela koliko hoćeš.
Mesa, supe, testa, ribe, roštilja… svega!
Spaghetti ala Carbonara… Au, pa može, nisam dugo jela, a iskreno ne sećam se ni kada sam probala dobre, momački spremljene.

IMG_20151210_203803Pripremači hrane (ne možemo danas sve ni kuvarima nazivati) po gradu umeju malko da se zanesu i proverenu recepturu do te mere izmene da ne prepoznam jelo koje jedem. Uglavnom takvo što na kraju ostavim s predlogom da “specijalitet” pojede onaj koji ga je i napravio.
Nadam se da u “Panteru” to nije slučaj.
Stigle špagete… u oooogromnom tanjiru, mnogo većem od porcije za koju je mlada dama koja služi predlagala da podelim s prijateljicom. Mhm, važi, ko još deli hranu?
Ne mogu da kažem da su neukusni, fino je, jestivo… i to je sve: jestivo, a ništa posebno.
I nekako je pregusto, skroba ne fali.
Jela ovde mnogi dele jer su “preteška”, verovatno zbog gustog preliva i skroba na skrobu, pravog betona za stomak. Sugestija konobarice s početka, oko deljenja porcije je na mestu, ali ne zbog količine hrane.

20151210_205437Stigle i palačinke… masne i s tonom nutele u sredini. Servirane uz nespretno umućen i još nespretnije po tanjiru, razmazan šlag.
Pripremači hrane su kanda bili u gužvi ili im jednostavno nije bio kreativan dan. Po kile nutele i eto ti dobar palačinak…
Neće biti dragi moji!
Razmrljala i ostavila, kao i špagete…
Rakija odlična, kajsija. Pomogla u varenju, nju preporučujem!
Špagete zaobiđite.

Autor: Ješna dama