Početna Gastro NS “Interfest” pred novosadskom publikom od 16. do 18. juna

“Interfest” pred novosadskom publikom od 16. do 18. juna

0

Međunarodni festival vina „Interfest“, biće održan od 16. do 18. juna na Trgu slobode. Reč je o najvećem vinskom događaj u regionu i jednoj od najvažnijih manifestacija u Novom Sadu.

Ove godine, posetiocima će se predstaviti preko 90 izlagača, među kojima su najuspešniji srpski vinari čija su vina osvojila odlične ocene na evropskim takmičenjima, kao i male, ali i velike vinarije.

Najbrojniji su, kako i uvek fruškogorski vinari, a Novi Sad će na ovogodišnem festivalu predstaviti publikaciju, kao i izložbu posvećenu novosadskom putu vina.

Osim domaćih, svoja vina predstaviće i vinarije iz Mađarske, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije, a ove godine, po prvi put publika će moći da proba i vina Slovačke.

Oni koji nisu ljubitelji ovog božanskog pića, moći će da probaju i kvalitetne rakije, domaći viski i razne likere.

Kao i svake godine, neće izostati ni bogata gastronomska ponuda, poput kulena i sireva, a osim toga, u ponudi će se naći i najlepši vojvođanski kolači, med i pecivo.

Odlična muzika upotpuniće letnji ambijent Trga slobode, uz zvuke tambure, gitare i saksofona.

Ulaz je besplatan, a čaše i vaučere za degustaciju posetioci će moći da kupe na ulazu od 19 časova do ponoći.

„Interfest“ se, inače, ubraja u nekoliko najznačajnijih događaja u Vojvodini, a posebno Novom Sadu, te svake godine ima podršku Grada Novog Sada zbog doprinosa privredno-turističkom razvoju, sa posebnim akcentom na promovisanje i podizanje vinske kulture, ali i održavanju međunarodnih privrednih odnosa iz oblasti proizvodnje i promocije vina. Njegov značaj i van granica naše zemlje potvrđuje publika koja dolazi sa svih strana, ali i proizvođači iz cele regije ovog dela Evrope, koji ne propuštaju priliku da se predstave novosađanima punih 19 godina, koliko ovaj festival traje.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay