Početna Gastro NS Novi kursevi za ljubitelje vina

Novi kursevi za ljubitelje vina

0

Vinska Akademija Srbije od septembra uvodi još nekoliko zanimljivih obuka i nivoa poznavanja vina. Više detalja uskoro će biti istaknuto i na sajtu akademije www.vinskaakademija.com.

Kako nagoveštavaju iz Vinske akademije, ljubitelji i ljudi iz sveta vina imaće priliku među njima da odaberu čak i vrlo napredne i zahtevne kurseve, koji podrazumevaju i prethodne pripreme za pohađanje obuka.

Kao i prethodne, obuke će se održavati na pravom mestu za to – u prostorijama oglednog dobra Departmana za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu Poljoprivrednog fakulteta, koji se nalazi u naselju Dudara u Sremskim Karlovcima. Kursevi obavezno sadrže teorijsku obuku i praktičnu degustaciju vina. Od nivoa zavisi izbor sorti i broj. Predavači su stručnjaci iz ove oblasti, poput osnivača Vinske akademije mastera poljoprivrede i enologa Ljubice Radan.

Vinska akademija Srbije je osnovana 2015. godine, kad je i postala deo najprestiznije i najcenjenije vinske škole na svetu – Wine and Spirit Education Trust – wset. Od tada se organizuju sertifikovane WSET obuke po istom sistemu kao i u pomenutoj vinskoj školi, što omogućava svakom polazniku da bez odlaska u inostranstvo, u Sremskim Karlovcima gde se održavaju obuke Vinske akademije, pohađa neke od kurseva i dobije sertifikat koji je priznat u celom svetu.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay