Početna Gastro NS Novosadski restoran “ZAK” prvi put u takmičenju “Ukusi Francuske”

Novosadski restoran “ZAK” prvi put u takmičenju “Ukusi Francuske”

2-4

Posle prošlogodišnjeg uspeha kulinarske manifestacije “Ukusi Francuske”, novosadski restoran “ZAK” bio je danas jedan od 1300 ugostiteljskih objekata u svetu izabranih da pripreme specijalitete francuske kuhinje.

Gostima je ponuđen specijalno kreiran meni u čast francuske gastronomije, a manifestacija “Gout de France” organizuje se na inicijativu jednog od najpoznatijih tamošnjih kuvara Alena Dikasa i Ministarstva za spoljne poslove i međunarodni razvoj.

Francuske specijalitete za Novosađane pripermala je šef Sanja Petrović, koja je za tu priliku osmislila poseban meni koristeći lokalne proizvode i tradiciju kao inspiraciju.

MENI

Starter:
– Guščija džigerica sa raguom od malina Goose liver with raspberry ragout

Meal 1:
– Pačije grudi sa pireom od celera i porto sosom Duck’s breast with celery puree and Porto sauce
Meal 2:
– Jagnjeći kare sa ratatuijem u balzamiko sosu Lamb chops with ratatouille in balsamic sauce

Cheese:
– Porcija sireva – ruži, kamember, bri Cheese plate – Rougette, Camembert, Brie

Dessert 1:
– Mil fei sa jagodama i sladoledom od vanile “Mille-feuilles” with strawberries and vanilla ice cream
Dessert 2:
– Krokant – parfe sa sorbeom od marakuje

1-5

2-1

3-2

4-1

Autor: NSHronika.rs
Foto: Mladen Sekulić / Color Media Communications

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here