Početna Aktuelno Otvoren festival “Čarde i bande” na Sunčanom keju u Novom Sadu

Otvoren festival “Čarde i bande” na Sunčanom keju u Novom Sadu

0

Za sve ljubitelje riblje čorbe i tamburaške muzike Sunčani kej je izbor za ovaj vikend.

Šesti festival riblje čorbe i tamburaške muzike “Čarde i bande”, održava se 05. i 06. juna 2021. godine na Sunčanom keju u Novom Sadu.

Provedite sunčan dan uz Dunav uživajući u prvoklasnoj ribljoj čorbi i prijatnoj tamburaškoj muzici.

Čarda “Mačak” iz Novog Sada, Lale iz Banata – Subin, Dragan Grcić sa njegovom šampionskom čorbom neće propustiti ni ovu priliku da za sve posetioce festivala “Čarde i bande” pripreme najukusnije riblje čorbe. Za dobru atmosferu ovog vikenda pobrinuće se tamburaški sastav “Aurelius” koji zabavlja goste od 13.00 do 15.00h.

Nekoliko hiljada Novosađana i turista uživalo je u ribljoj čorbi i tamburaškoj muzici na prethodnim festivalima “Čarde i bande”, koji se održavaju na proleće i u jesen svake godine. Riblju čorbu na prethodnim festivalima pripremale su čarde iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije.

Festival organizuju Udruženje građana “HBO Color Media Events”, “Petrovaradin media” i Udruženje “The Best Fest”, u saradnji sa Udruženjem “Reka”, a manifestaciju su podržali i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Ministarstvo trgovine i turizma, Gradska uprava za privredu Grada Novog Sada i kompanije Heineken i AMS Osiguranje.

Šesti festival riblje čorbe i tamburaške muzike održava se i sutra, u nedelju kada će posetioci moći da uživaju u ribljoj čorbi, pečenoj ribi i zvucima tambure u periodu od 12 do 18 časova.

Više detalja o programu festivala možete saznati na sledećem linku: http://communications.rs/cardeibandejun2021/