Početna Gradske teme Кupališna sezona na Štrandu završava se 30. septembra

Кupališna sezona na Štrandu završava se 30. septembra

0

Кupališna sezona na Štrandu završava se 30. septembra i do tada će se ulaz naplaćivati.

Gradska plaža je, inače, otvorena tokom cele sezone za posetioce, ali će plažni deo biti ograđen vetrozaštitnim ogradama, a kupanje nakon zatvaranja letnje sezone nije dozvoljeno. Ugostiteljski objekti će biti otvoreni sve dok im vremenski uslovi to budu dozvoljavali.

Svi posetioci su dobro­došli da od 1. oktobra od 8 do 20 časova slobodno koriste Štrand za šetnju, igru i relaksaciju.

“Ove godine letnju kupa­lišnu sezonu nismo počeli prvog maja kao ranijih godina i kako je to propisano Pra­vilnikom o načinu korišćenja kupališta Štrand, zbog pan­demije koronavirusa i vanrednog stanja u zemlji”, kaže za Dnevnik pomoćnica direktora JКP “Gradsko zelenilo” za komercijalne poslove i turizam Jelena Budimčić. “Letnja sezona je počela 1. juna, kao i naplata ulaznica, i do danas je prodato više od 400.000 dnevnih ulaznica, što je očekivan broj, bez obzira na aktuelnu situaciju i onu u kojoj smo se našli na početku sezone. Bili smo spremni za kupališnu sezonu.”

Кako kaže, nažalost su i ove sezone imali nekoliko oštećenja u toaletima, ali su brzo sanirana i stavljeni su u funkciju, tako da se ni u jednom periodu rada kupališta nije desilo da ne rade. Nakon zatvaranja letnje sezone, na Štrandu će se raditi na uređenju zelenila pre svega.

“U jesenjem periodu se umorni travnjaci prihranjuju đubrivom, podižu novi gde je to potrebno, a sada se skuplja lišće, orezuju se krošnje drveća, sade nove sadnice i živa ograda”, priča sagovornica Dnevnika. “Radimo i konzervaciju objekata koji se zatvaraju, kabina koje se ne koriste, blagajni i slično. Što se tiče investicionih planova za sledeću godinu, u pripremi su. Trudićemo se da investiramo u novine koje će obezbediti još bolje fun­kcionisanje kupališta i kvalitetnije pružanje usluga posetiocima.”

Pomoćnica direktora “Gradskog zelenila” posebno je istakla da su izuzetno ponosni na akciju „Humani ponedeljak”. Odziv sugrađana je svake godine sve veći i veći.

“Ove sezone smo uspeli da prikupimo znatnu finansijsku pomoć za lečenje građana kojima je neophodna pomoć i solidarnost svih nas”, kazala je Jelena Budimčić, dodavši da je, nažalost, sezona trajala nešto kraće zbog pandemije, te nisu bili u mogućnosti da svima izađu u susret.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay