Početna Gradske teme 11. NS Market u znaku novogodišnjih čarolija

11. NS Market u znaku novogodišnjih čarolija

Decembar je mesec darivanja, radosti i sjaja. U tom raspoloženju dočekujemo 11. NS Market, koji će Novosađankama i Novosađanima ponuditi prave i unikatne poklone za njih i njihove najbliže.

U KS „Eđšeg“ u petak, 27. decembra i subotu, 28. decembra posetioci će moći da nabave ručno rađene proizvode od drveta, tekstila, metala, kože, stakla, da degustiraju domaću hranu i piće sa poljoprivrednih gazdinstava, da se prepuste čarima prirodne kozmetike i blagodetima etarskih ulja…

U petak, 27. decembra:

– Od 19 časova svi posetioci mogu uživati u muzici benda „Two Fingers“.

U subotu, 28. decembra:

– Od 11 do 14 časova najmlađi posetioci NS Marketa moći će da nauče nešto više o papirnom modelarstvu. U radionici, koju će voditi Jelena Dopuđ sa saradnicima, praviće kapice i čestitke sa likovima iz bajke i na taj način razvijati motoriku, spretnost, kreativnost, maštu, verbalnu i neverbalnu komunikaciju. Radionica je otvorena za sve zainteresovane mališane.
– U 12 časova nastupiće inkluzivni hor „Ison“ koji okuplja decu sa smetnjama u razvoju iz ŠOSO „Milan Petrović“, nastavnike i profesore iz ove škole, kao i učenike i profesore iz drugih škola. Za poslednjih 15 godina „Ison“ je imao više od 2.000 koncertnih nastupa, bio je gost na mnogim priredbama, deo mnogih akcija, festivala, humanitarnih koncerata i balova, radio i TV emisija, a njegov rad je praćen i kroz mnoge časopise i novine.
– Od 15 do 17 časova biće održana radionica „Tvoj fantastični cupcake“ koju će održati „Kelly’s Cupcakes“. Radionicu vodi mlada i preduzetna Novosađanka Vanja Đurđev, kojoj je, zbog izrazite krativnosti u prezentovanju proizvoda, pripala titula „Naj štand NS Marketa“. Deset zaljubljenika i zaljubljenica u kapkejkove, koji su odabrani na konkursu za učešće u radionici, naučiće kako da svojim slatkišima daju izgled koji će mami. Svaki učesnik/ca radionice zadržaće svoje kapkejkove kao poklon, a dekoracije koje Kelly’s Cupcakes i publika budu ocenili kao najuspešnije, biće dodatno nagrađene.

Za muziku će tokom čitavog „Novogodišnjeg marketa“ biti zadužen naš DJ Jovan, a na humanitarnoj tezgi će proizvode izlagati „Pet Market 021“, koji pomaže životinjama koje nemaju dom.

Dragi Novosađani i svi koji budete u Novom Sadu u petak, 27. decembra i subotu, 28. decembra, dobrodošli ste na novi susret sa malim proizvođačima, zanatlijama, kreativcima i inovatorima.

Izvor: NsHronika
Foto: Pixabay