Početna Gradske teme Do 17 časova oko 51.000 prijavljenih za vakcinaciju

Do 17 časova oko 51.000 prijavljenih za vakcinaciju

0

Na adresi www.uprava.gov.rs danas je puštena nova elektronska usluga za građane – iskazivanje interesovanja za vakcinom protiv koronavirusa. Do 17 časova oko 51.000 građana Srbije prijavila se za vakcinaciju protiv kovida-19.

Usluga je veoma jednostavna i nije potrebno da građani budu registrovani da bi je koristili. Da bi obrazac bio validan, potrebno je da građani ostave svoj JMBG, ime i prezime, mejl adresu i kontakt telefon.

Pored toga, popunjavaju se i detalji da li žele da se vakcinišu bilo kojom vakcinom koju je odobrila Agencija za lekove i medicinska sredstva ili žele neku određenu vakcinu. Takođe, građani moraju da popune i deo o tome da li imaju neka hronična oboljenja.

Nakon toga građani će dobiti mejl i SMS potvrdu da su iskazali interesovanje.

– Popunjavanje formulara je prvi korak da bismo videli zainteresovanost građana, a u sledećem koraku ćemo u skladu sa prioritetima koje je definisao Institut ‘Batut’ pozvati građane na vakcinaciju – objasnio je direktor Kancelarije za IT Mihailo Jovanović.

Naveo je da je prioritet grupa građana od 75 i više godina, zatim od 65 do 74 godine, a onda zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Vojsci Srbije…

Prijavljivanje nije vremenski ograničeno, a oni koji su iskazali interesovanje, mogu i da ga povuku ili promene.

– Jako je bitna informacija da od četvrtka puštamo u rad i kontakt centar za one građane koji ne mogu da se snađu popunjavanjem elektronske forme i da na taj način iskažu interesovanje za vakcinacijom – rekao je Jovanović.

Poručio je i da mlađi ukućani mogu da popune obrazac za starije i ostave svoju mejl adresu i kontakt telefon, te ih je pozvao da pomognu starijima da se prijave.

Prijavljivanje je moguće putem sajta e-uprave.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay