Početna Gradske teme 44. FEST od 27. februara do 7. marta u Novom Sadu

44. FEST od 27. februara do 7. marta u Novom Sadu

0

44fest_1920x1080px

Dan nakon početka 44. FEST-a u Beogradu, i Novosađanima će se ukazati prilika da pogledaju pažljivo odabrane filmove različitih programskih celina.

FEST u Novom Sadu biće održan od 27. februara do 7. marta u najvećoj sali Arene Cineplex, uz dve projekcije dnevno, od 19 i 22 časa.

Najbolji filmovi biće nagrađivani u tri takmičarska programa.

Jelena Galetin Žakić, portparolka Arene Cineplex, kaže da će se u glavnom takmičarskom programu naći 15 filmova iz 13 zemalja: Francuske, Irana, Nemačke, Mađarske, Norveške, Izraela, Meksika, Vijetnama, Italije, Hrvatske, Gvatemale, Bugarske i SAD. U istom programu, ali van konkurencije, biće i favoriti za Oskara – “Bruklin”, “Kerol”, “Pod lupom”, “Dankinja”, “Trambo” i “Sikario”.

Tu su i najnovija ostvarenja dobro poznatih reditelja, poput “Kraljice pustinje” Vernera Hercoga, “99 domova” Ramina Bahranija, “Ave Cezare” Itana i Džoela Koena, “Mladost” Paola Sorentina, “Nerazuman čovek” Vudija Alena, “Jastog” Jorgosa Lantimosa i mnogi drugi. Za kvalitet filmova pobrinuo se umetnički direktor Jugoslav Pantelić, kao i selektor programa Granice, Thrills & Kills i Microwave – Mladen Đorđević. Čast da otvori festival imaće debitantski film “Vlažnost” reditelja Nikole Ljuce – navodi Galetin.

Karte, čija cena iznosi 350 dinara po projekciji, puštene su u pretprodaju i mogu se nabaviti na blagajnama Arene Cineplex, a kompletan program može se pogledati na zvaničnom sajtu FEST-a.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo