Početna Gradske teme 50 prekršajnih kazni zbog nepoštovanja preventivnih mera

50 prekršajnih kazni zbog nepoštovanja preventivnih mera

0

Usled nepovoljne epidemiološke situacije u Novom Sadu, vanredne mere će najverovatnije biti produžene na još nedelju dana. Koliko su se građani pridržavali mera i koliko je kazni napisano usled nepoštovanja propisa, saznajemo od načelnika Gradske uprave za inspekcijske poslove.

Građani i pravni subjekti se uglavnom pridržavaju propisa, ističe načelnik gradske uprave za inspekcijske poslove i apeluje na njihovo poštovanje, zarad višeg kolektivnog cilja.

“Mislim da nam je to svima u cilju da kroz sporovođenje zaštitnih mera doprinesemo da zaštitimo zdravlje kako svoje tako i svih naših sugrađana i naravno svih naših komšija prijatelja i naravno pomognemo svim našim zdravstvenim radnicima da imaju što manje posla”, kaže Miroslav Laketić načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove i dodaje:

“Kako su dani odmicali uvek imate onih koji ne poštuju, mogu da kažem da je Gradska uprava za inspekcijske poslove preko nadležnog inspektora i kontrola komunalne milicije do sada izrekla 50 prekršajnih naloga za nepoštovanje, sve ono što je propisano kroz ove mere i kroz odluke Skupštine Grada Novog Sada. Nizak broj ispisanih kazni pokazuje da su se svi relativno brzo prilagodili novim merama. Gradske vlasti ističu da njihova svrha ionako nije bila represivnog već edukativnog karaktera”, kaže on i dodaje da prostora za napredak, uvek ima.

“Naravno nama nije cilj represija, nama je cilj da podignemo svest građana i da razumeju da ove mere koje su donesene da su neophodne i da one jedine mogu dati rezultat a to je da poštujemo distancu, da nosimo maske i da ta druženja okupljanja svedemo na najmanju moguću meru ono zaista što je neophodno”, napominje Laketić.

Pored već donetih mera, razmatra i pooštravanje propisa za posetioce novosadskog Štranda.

Izvor: RTV
Foto: PIxabay