Početna Gradske teme Akademija umetnosti: Novi master program “Primenjeno pozorište”

Akademija umetnosti: Novi master program “Primenjeno pozorište”

0

open-book-1428428_640

Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu pokreće master akademske studije na departmanu Dramskih umetnosti, a osnov ovog programa biće predmet Primenjeno pozorište koji polaznike treba da osposobi da u svom radu upotrebljavaju metode drame, pozorišta, forum teatra i druge metode interaktivnog pozorišta.
Program je namenjen kako nastavnicima koji predaju na svim nivoima obrazovanja, tako i dramskim umetnicima koji žele da rade sa svim vrstama kreativnih dramskih grupa.

Studijski program ostavlja mogućnost izbora predmeta, u skladu sa potrebama i namerama polaznika i polaznica. Profesor glavnog predmeta biće gostujuća profesorka Hristina Muratidu, glumica i magistar primenjenog pozorišta, novodi se u saopštenju Akademije umetnosti.

Rad će biti u velikoj meri praktičan, tako da će sve tehnike i metode polaznici moći sami da isprobaju, kako bi ih u budućnosti što lakše preneli drugima. Raspored nastave biće prilagođen potrebama studenata, posebno ukoliko su zaposleni: radiće se vikendom, u večernjim satima ili za vreme školskih raspusta.

Master studije iz primenjenog pozorišta su savremeno oblikovane i garantuju polaznicima uključenje u najmodernije trendove rada sa decom i mladima.

Master studije traju dva semestra i nose 60 ESPB. Mogu ih upisati osobe koje su u prethodnom akademskom školovanju sakupila najmanje 180 ESPB.

Obaveštenja o prijemnom ispitu, koji je predviđen za septembar, kao i sve druge informacije, biće blagovremeno istaknute, kaže se u saopštenju.

Dodatne informacije mogu se pronaći na njihovoj zvaničnoj Facebook stranici kao i putem mejla primpozorište@gmail.com.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay