Početna Gradske teme Akcija “Sat za našu planetu” večeras na Trgu slobode

Akcija “Sat za našu planetu” večeras na Trgu slobode

0

planeta

Akcija “Sat za našu planetu” održaće se večeras, 19. marta na Trgu slobode. Sat vremena, odnosno od 20:30 časova, biće isključena svetla na pojedinim institucijama i ustanovama i čime će Novi Sad simbolično izraziti svoje zalaganje za smanjenje posledica klimatskih promena i održivu upotrebu prirodnih resursa. Ovoj akciji svake godine se priključi i veliki broj građana koji u svojim domovima takođe na sat vremena isključe svetlo.

Podsetimo, prošle godine svetla su ugašena na Petrovaradinskoj tvrđavi, Varadinskom mostu, na Gradskoj kući, zgradama Srpskog narodnog pozorišta i Vojvođanske banke, oko Saborne crkve i Župne crkve Imena Marijinog kao i na poslovnom centru “Apolo”.

Akcija će se ove godine održati i u Beogradu, Nišu, i drugim gradovima u Srbiji. Inicijativa “Sat za našu planetu” nastala je 2007. godine u Sidneju, a već 2009. godine i Srbija se priključila ovoj manifestaciji i obeležava je osmi put.

Svake godine stotine miliona ljudi na svim kontinentima, u 24 vremenske zone, isključuje svetla na sat vremena i time simbolično obeleži svoje zalaganje za smanjenje posledica klimatskih promena i održivu upotrebu prirodnih resursa.

Autor: 021.rs