Početna Gradske teme Aktivisti bacili dimne bombe i prekinuli sednicu o urbanističkom planu Novog Sada

Aktivisti bacili dimne bombe i prekinuli sednicu o urbanističkom planu Novog Sada

0

Današnja javna sednica Komisije za planove u vezi sa Nacrtom Generalnog urbanističkog plana Novog Sada prekinuta je nakon što su aktivisti bacili dve dimne bombe i razvili transparent „GUP je GLUP“.

Kako je preneo N1, aktivista Brajan Brković je isključio iz struje projektore na kojima su bile prezentacije. Pogledajte OVDE kako je izgledao momenat nakon kojeg je sednica prekinuta.

Aktivisti su poručili su da je „ovo grad građana“ i pozvali da se prekine sednica.

Sednica na kojoj je bila predviđena rasprava o oko 13.000 primedbi na Generalni urbanistički plan koje su građani podneli počela je insistiranjem građana da se predstave članovi komisije za planove, a situacija je na momente bila na ivici incidenta. Građani su dobacivali i prilazili stolu za kojim sede članovi komisije, tražeći da im se predstave, da kažu gde su im adrese biroa i „koliko kvadrata su projektovali za Galens“.

Sednica se održava nakon inicijalnog odlaganja usled ogromnog broja primljenih primedbi na nacrt GUP-a. Komisija je sagledala primedbe i zaključila da ima 168 jedinstvenih, različitih žalbi podnetih na GUP i one se danas razmatraju.

Izvor: NoviSad.com, Autonomija, N1
Foto: D.S. i FB / Ekostraža