Početna Gradske teme Aktivnosti grada na direktnom ublažavanju siromaštva

Aktivnosti grada na direktnom ublažavanju siromaštva

0

grad1

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa načelnikom Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu Nebojšom Krezovićem posetio je gradsku organizaciju Crvenog krsta i tom prilikom uručio pomoć u okviru Projekta direktnog ublažavanja siromaštva.

Na inicijativu gradske organizacije Crvenog krsta, Gradska uprava za socijalnu i dečju zaštitu ove godine učinila je dodatne napore za rešavanje problema siromaštva sa kojim se, nažalost, susreću naši sugrađani. Reč je o direktnoj podršci socijalno najugroženijim porodicama i ponosan sam što je Grad solidaran i što je angažovan na rešavanju teških socio-ekonomskih pitanja. Paralelno sa sprovođenjem socijalnih mera, činimo sve da popravimo ekonomsko-privredni ambijent kako bismo doprineli rešavanju problema siromaštva. U odnosu na najveći broj lokalnih samouprava, Grad Novi Sad izdvaja ubedljivo najveća sredstva za socijalnu zaštitu, odnosno oko 5% budžeta. Novi Sad je najrazvijenija lokalna samouprava u Srbiji sa najvećim budžetom po glavi stanovnika i vodimo odgovornu socijalnu politiku – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

grad

Crveni krst je nabavio 1200 prehrambenih paketa, 1200 higijenskih paketa i 600 prm ogrevnog drveta, a tu pomoć dobilo je oko 2500 socijalno ugroženih porodica sa teritorije Grada Novog Sada.

Osnovni zadatak Crevnog krsta je da olakša ljudsku patnju. Gradska organizacija Crvenog krsta ima izuzetnu podršku Grada da realizuje svoje aktivnosti preko Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu i Gradske uprave za zdravstvo. Ovaj projekat realizujemo već deset godina, a osim toga Grad finansira rad Narodne kuhinje, gde se svakodnevno priprema 600 kuvanih obroka i 800 lanč paketa, kao i mnoge druge mere – istakao je sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Dragan Lazić.

Među tim merama, kako je rekao Lazić, su i program oporavka na moru za najmlađe sugrađane iz socijalno ugroženih porodica, ali i programi za najugroženije penzionere. Lazić je naglasio da je Gradska organizacija Crvenog krsta reagovala i na samom početku migrantske krize i organizovala distribuciju paketa pomoći u sva mesta u Srbiji gde su se migranti zadržavali.

Autor i foto: NsHronika.rs