Početna Gradske teme Ambulanta na Adicama biće izgrađena do kraja marta sledeće godine

Ambulanta na Adicama biće izgrađena do kraja marta sledeće godine

0

Prvi sprat novog objekta Doma zdravlja u naselju Adice je pod krovom, a do kraja marta sledeće godine biće u potpunosti završen, kada će uslediti unošenje opreme i parterno uređenje. To je rekao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je sa članom Gradskog veća za zdravstvo dr Draganom Stajićem i direktorom Doma zdravlja „Novi Sad“ Veselinom Bojatom obišao gradilište.

– Procene su da će ovaj objekat pružati usluge za 17.000 građana, a projektovan je da kapacitet bude za 20 posto veći, kako bi mogao da zadovolji i buduće potrebe. Tu će biti smeštene sve službe Doma zdravlja. Naredne godine završićemo rekonstrukciju objekta na Limanu 4, čeka nas obnova objekta na Novom naselju, a uskoro će biti otvoren Reproduktivni centar u Almaškoj ulici. Zajedno sa Republikom i Pokrajinom borićemo se da Novi Sad dobije opštu gradsku bolnicu. Cilj nam je da budu što kraći redovi, da se manje čeka na zdravstvene usluge i da sistem bude što efikasniji – izjavio je Vučević.

Prilikom posete gradilištu predstavnicima Službe opšte medicine uručene su uniforme koje su kupljene iz donacije Vlade Slovačke Republike za sve zaposlene u Domu zdravlja „Novi Sad“.

Ambasada Slovačke u Srbiji je, u saradnji s Gradom, obezbedila 2.588 delova uniformi za sve zaposlene u službama Doma zdravlja „Novi Sad“, kao i za Hitnu pomoć, naveo je direktor novosadskog doma zdravlja prim. dr Veselin Bojat. Vrednost ove opreme je 2,9 miliona dinara.

– Na limanskom objektu radovi se odvijaju i brže nego što je planirano, a kada bude završena njegova rekonstrukcija, biće to ponos ovog grada. Zaposleni u Domu zdravlja su se divovski borili u prethodnih šest meseci, od spremačice do poslednjeg doktora u kovid ambulanatama, i njihovom zaslugom Novi Sad ima dobre rezultate u borbi sa epidemijom – rekao je Veselin Bojat.

Izvor: novisad.com
Foto: Grad Novi Sad