Početna Gradske teme Američki kutak od sada u novom prostoru na Keju žrtava racije

Američki kutak od sada u novom prostoru na Keju žrtava racije

0

Američki kutak svečano je otvoren na novoj lokaciji, na Keju žrtava racije 2b. Kulturni centar Novog Sad obezbedio je osoblje, dok Ambasada SAD finansira aktivnosti i događaje.

Sjedinjene Američke Države uložile su više od 150.000 dolara za renoviranje, kako bi stvorili moderan prostor za debate, filmove i tehnologiju, kao i učenje engleskog jezika kroz različite programe i aktivnosti.

Ambasador SAD, Kajl Skat, podsetio je da je pre dve godine, uručio predstavnicima Američkog kutka u Novom Sadu nagradu kao jednom od najboljih Kutaka u svetu.

– Proteklih godina, Kutak je postao mesto okupljanja dinamičnih i motivisanih mladih ljudi, koji traže mogućnosti za unapređenje sebe i svog okruženja. Ovaj kutak je učestvovao u svim velikim manifestacijama, od festivala “Exit” do biblioteke na Štrandu – rekao je ambasador Skat.

Američki kutak počeo je sa radom 6. oktobra 2004. godine, kao zajednički projekat Američke ambasade u Beogradu i Kulturnog centra Novog Sada. U 160 zemalja postoji više od 600 Američkih kutaka, a u Srbiji radi osam ovakvih centara. Kutak u Novom Sadu se do sada pokazao kao najaktivniji sa više od 7.000 članova i 600 programa godišnje.

Izvor: Novisad.com
Foto: KCNS