Početna Gradske teme Američki kutak od sada u novom prostoru na Keju žrtava racije

Američki kutak od sada u novom prostoru na Keju žrtava racije

Američki kutak svečano je otvoren na novoj lokaciji, na Keju žrtava racije 2b. Kulturni centar Novog Sad obezbedio je osoblje, dok Ambasada SAD finansira aktivnosti i događaje.

Sjedinjene Američke Države uložile su više od 150.000 dolara za renoviranje, kako bi stvorili moderan prostor za debate, filmove i tehnologiju, kao i učenje engleskog jezika kroz različite programe i aktivnosti.

Ambasador SAD, Kajl Skat, podsetio je da je pre dve godine, uručio predstavnicima Američkog kutka u Novom Sadu nagradu kao jednom od najboljih Kutaka u svetu.

– Proteklih godina, Kutak je postao mesto okupljanja dinamičnih i motivisanih mladih ljudi, koji traže mogućnosti za unapređenje sebe i svog okruženja. Ovaj kutak je učestvovao u svim velikim manifestacijama, od festivala “Exit” do biblioteke na Štrandu – rekao je ambasador Skat.

Američki kutak počeo je sa radom 6. oktobra 2004. godine, kao zajednički projekat Američke ambasade u Beogradu i Kulturnog centra Novog Sada. U 160 zemalja postoji više od 600 Američkih kutaka, a u Srbiji radi osam ovakvih centara. Kutak u Novom Sadu se do sada pokazao kao najaktivniji sa više od 7.000 članova i 600 programa godišnje.

Izvor: Novisad.com
Foto: KCNS