Početna Gradske teme Amidžiću i Radojičiću četvorogodišnji mandat za upravljanje GSP-om i Stanom

Amidžiću i Radojičiću četvorogodišnji mandat za upravljanje GSP-om i Stanom

0

Pravnik Milovan Amidžić i inženjer menadžmenta Ivan Radojičić dobiće četvorogodišnji mandat tokom kojeg će upravljati sa JGSP “Novi Sad” i JKP “Stan”.

Oni se na rukovodećim pozicijama nalaze od avgusta 2018. godine, ali u funkciji vršioca dužnosti direktora. U v. d. stanju bili su dok nije raspisan konkurs za direktora ovih preduzeća, a, kako se ispostavilo, bili su jedini kandidati za ovu funkciju.

Odluku o postavljanju novih-starih direktora u ova dva preduzeća, koji se već izvesno vreme suočavaju sa problemima u poslovanju, potvrdiće odbornici na sednici Skupštine Grada koja je zakazana za 10. maj.

Pre dolaska u JGSP, Amidžić je bio v. d. direktor u JKP “Stan”. Rođen je 1981. godine i bio je zaposlen u preduzećima “Agrocoop” i “Fertil”. Bio je zamenik načelnika Gradske uprave za opšte poslove, predsednik Nadzornog odbora “Zoohigijene”, šef Službe za zajedničke poslove Grada Novog Sada, te v.d. direktora “Stana”.

Kada je u pitanju JKP “Stan”, ovo preduzeće je u katastrofalnom stanju i Grad pokušava da pronađe trajno rešenje. Preduzeće je tačno četiri godine u blokadi računa, a taj iznos trenutno iznosi 79 miliona dinara, pokazuju podaci Narodne banke Srbije.

Prošle godine pokušano je javno-privatno partnerstvo, koje je u startu propalo. Kako je izjavio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, novog poziva za javno-privatno partnerstvo za ovo preduzeće neće biti, jer nema zainteresovanih. Ipak, dodao je, Grad će nastaviti da se bori za “Stan” i već sada smanjen je veliki deo dugova.

U toj borbi očekuje se i pomoć Ivana Radojičića, rođenog 1988. godine. U njegovoj biografiji stoji da je 2011. godine proveo četiri meseca u Sjedinjenim Američkim Državama preko studentskog programa “Work and Travel”. Takođe, navodi se da je od 2013. radio kao šef printing centra i šef službe za opšte poslove u “Elektrovojvodini”.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija