Početna Gradske teme Andrej Fajgelj podneo ostavku na mesto direktora KCNS

Andrej Fajgelj podneo ostavku na mesto direktora KCNS

Andrej FajgeljDirektor Kulturnog centra Novog Sada Andrej Fajgelj posle dvogodišnjice direktovanja, podneo je danas neopozivu  ostavku.

Fajgeljova ostavka je usledila samo nekoliko dana nakon što su mediji preneli da plaća stranačku koleginicu iz Treće Srbije za savetnicu u KCNS-u sa 11.000 evra na godišnjem niovu, a njegov potez je gradonačelnik Miloš Vučević ocenio kao sramotan potez.

Fajgelj  je saopštio odluku da podnosi ostavku, on je kao razlog naveo da “masovni mediji, opozicija i vlast složno napadaju rezultate Kulturnog centra Novog Sada”.

– Pošto rad i rezultati ne znače ništa, ostala je samo jedna stvar koju mogu da uradim pred sve većim pritiscima. Dajem neopozivu ostavku na funkciju direktora Kulturnog centra Novog Sada. Dve i po godine sam raspolagao budžetom od milion evra godišnje. Funkciju napuštam sa istim stanom, autom i računarom koje sam imao pre nego što sam stupio na nju. To je najvrednija imovina koju moja šestočlana porodica poseduje. Vraćam se profesuri , rekao nam je Fajgelj.

Autor: Knežević Ivana