Početna Gradske teme Apel JKP “Čistoća”: Odložite krupni otpad na Gradsku deponiju

Apel JKP “Čistoća”: Odložite krupni otpad na Gradsku deponiju

Na Gradskoj deponiji u Novom Sadu postavljeni su veliki kontejneri, u koje građani mogu besplatno da odlože krupni i kabasti otpad 24 sata dnevno, potpuno besplatno.

Iz Čistoće kažu da im svakodnevno stižu pritužbe iz gotovo svih delova grada, o nepropisnom odlaganju kabastog i krupnog otpada, pre svega građevinskog šuta i nameštaja.

– Oni kojima je lakše da krupni otpad ostavljaju pored kontejnerskih mesta u stambenim blokovima i tako kreiraju divlje deponije potrebno je da znaju da je takvo ponašanje kažnjivo zakonom i da Komunalna policija i inspekcije na terenu redovno kažnjavaju novčano nesavesno odlaganje otpada – stoji u saopštenju.

Problem je višestruk, kada krupnog otpada ima na mnogo lokacija, u određenim smenama radnici na odnošenju smeća moraju da prekidaju redovni posao i rade na njevogom odnošenju.

Dalje, to pravi i dodatne troškove, a može da dovede i do materijalne štete, ukoliko se na dno običnih kontejnera odlažu džakovi sa šutom i drugim teškim materijalom. Kada takav sadržaj dospe u kamion-autosmećar, neretko dolazi do havarija na hidrauličnom sistemu kontejnera.

Izvor: 021
Foto: ILustracija