Početna Gradske teme Apel za Novosađane, posebno za mlade: Broj zaraženih preti da “eksplodira”

Apel za Novosađane, posebno za mlade: Broj zaraženih preti da “eksplodira”

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je da je u ovom vojvođanskom gradu juče bio vrlo težak dan u pogledu novoinficiranih građana od virusa kovid 19.

“Sedamdeset i troje Novosađana juče je dobilo pozitivne rezultate na testu i to je nešto što nas opominje i ne da nam pravo da se opuštamo. Situacija nije izmakla kontroli, ali preti da brojevi eksplodiraju i da dobijemo onaj eksponencijalni rast, rast koji može da ugrozi funkcionisanje grada, a pre svega, da ugrozi funkcionisanje zdravstvenog sistema”, rekao je Vučević.

On je zbog toga apelovao na čvrstu novosadsku disciplinu, novosadsku savest, pre svega na solidarnost.

“Apelujem na naše sugrađane u životnom dobu od 20 do 40 godina koji su najčešće inficirani, da vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih ukućana, svoje porodice, roditelja, baka i deka… Moramo zajedno da sačuvamo grad, ekonomiju grada, ne smemo da zatvaramo radnje, prodavnice, ugostiteljske objekte, moramo da sačuvamo svako radno mesto, a da bismo u tome uspeli, moramo da budemo savesni, odgovorni i disciplinovani”, istakao je on.

“Molim vas da ovo shvatite kao jedan apel na zajedničku borbu kako bi Novi Sad izdržao dane i nedelje koje su pred nama, a bojim se da će period pred nama biti veoma, veoma izazovan, gotovo sam siguran u to, zato je važno da razumemo poruke državnih organa, da poštujemo sve mere, a Grad će preduzeti sve što je neophodno, u to budite sigurni, da bismo sačuvali zdravlje i živote građana i da bismo se borili za ekonomiju i standard svih Novosađana”, poručio je gradonačelnik Novog Sada.

Izvor: Telegraf
Foto: Facebook/Miloš Vučević