Početna Gradske teme Apoteka Novi Sad ušla u projekat javno-privatnog partnerstva

Apoteka Novi Sad ušla u projekat javno-privatnog partnerstva

0

Apoteka “Novi Sad” i Grad Novi Sad započeli su pripreme za ulazak ove ustanove u javno-privatno partnerstvo, a očekuje se da taj posao bude gotov do kraja godine.

U Apoteci “Novi Sad” i nisu imali mnogo izbora, s obzirom na to da je gradonačelnik Miloš Vučević nedavno poručio da je, zbog teške situacije u kojoj se nalazi ova zdravstvena ustanova, jedini izlaz ili likvidacija ili javno-privatno partnerstvo.

Direktorka Apoteke “Novi Sad” Nada Ilić, rekla je za “Novosti” da se već ušlo u projekat javno-privatnog partnerstva, te da je prvi korak analiza tržišta.

– Ovaj projekat ima dobre šanse da uspe. Naravno, naše želje su da se zadrže sve apoteke, pa i one po prigradskim naseljima, da se zadrže svi radnici i, naravno, da se ne menja delatnost. To smo dužni pre svega Novosađanima, koji moraju da se snabdevaju lekovima, živeli oni u centru ili u prigradskim naseljima – poručila je Ilić.

Apoteka “Novi Sad” prema dobavljačima duguje 266 miliona dinara, a gradonačelnik Novog Sada javno-privatno partnerstvo vidi kao jedini izlaz za ovu ustanovu.

– Za to nam treba najmanje osam meseci. Ako budu krenula utuženja i blokade, ja ću izaći pred skupštinu i reći da je možda jedna opcija da platimo plate zaposlenima i idemo u likvidaciju. Cilj nam je da ljudi ne ostanu bez posla, ali dosta toga će i od njih da zavisi – naveo je on nedavno.

Problemi u Apoteci “Novi Sad” eskalirali su prošle godine, kada je uprava ovog preduzeća poručila da se zbog duga prema dobavljačima nalaze pred kolapsom. Ubrzo su usledili i protesti zaposlenih, koji su zahtevali od osnivača, Grada Novog Sada, da preuzme odgovornost i pronađe rešenje za ovu ustanovu.

Izvor: 021/Novosti
Foto: 021