Početna Gradske teme Asfaltiranje 38 ulica u Sajlovu i izgradnja sekundarne vodovodne mreže

Asfaltiranje 38 ulica u Sajlovu i izgradnja sekundarne vodovodne mreže

0

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković i načelnik Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Dejan Mandić obišli su naselje Sajlovo gde je u toku uređenje saobraćajnih površina i izgradnja sekundarne vodovodne mreže.

Projektnom dokumentacijom obuhvaćeno je uređenje 13,4 km saobraćajnica, odnosno 38 ulica u naselju Sajlovo, a sama realizacija biće izvedena u dve faze.

“Grad Novi Sad sprovodi politiku ravnomernog razvoja grada i ulaganja u komunalnu infrastrukturu. Danas smo na Sajlovu gde se izvode radovi na uređenju saobraćajnih površina koji prate dinamiku koju sprovodi JKP „Vodovod i kanalizacija“. U prvoj fazi na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže opredeljeno je 65 miliona dinara za rekonstrukciju 7 km vodovodne mreže, a nakon toga se izvode radovi na uređenju saobraćajnih površina i planirano je asfaltiranje 13 ulica. Izvođač radova je “Put-invest” DOO Novi Sad, a ugovorena vrednost je blizu 132 miliona dinara. Planirani rok za završetak radova je 240 kalendarskih dana tj. septembar ove godine. U drugoj fazi planira se asfaltiranje još 25 ulica što je oko 9 km saobraćajnica, i time će sve ulice u naselju Sajlovo imati asfalt i biće rešen problem odvođenja atmosferskih voda. Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2020. godinu za drugu fazu radova predviđeno je 300 miliona dinara”, rekao je Stojković.

U prvoj fazi, koja je trenutno u toku, planirano je asfaltiranje 13 ulica odnosno 4,2 km saobraćajnica u postojećoj regulaciji, a sem kolovoza predviđeno je i uređenje bankina, kao i rešavanje odvođenja atmosferskih voda sa saobraćajnih površina. Biće postavljena potrebna vertikalna i horizontalna saobraćajna signalizacija, kao i usporivači brzine, radi umirenja saobraćaja. Ulice koje će biti uređene u prvoj fazi su: Save Josića, Nikole Simića, Dragana Bandića, Milana Janića, Siniše Lauševa, Sajlovo 10, Sajlovo 11, Sajlovo 12, Sajlovo 20, Sajlovo 22, Sajlovo 23, Sajlovo 34, Sajlovo 38.

Predsednik Mesne zajednice Sajlovo Dejan Latinović zahvalio se gradonačelniku Vučeviću i gradskoj upravi koji su prepoznala značaj ulaganja u njihovom naselju proteklih osam godina.

U periodu od 2013. godine do danas Grad Novi Sad kontinuirano ulaže u komunalno uređenje naselja Sajlovo, i uloženo je ukupno 504,8 miliona dinara, a u 2020. godini opredeljeno je 300 miliona dinara za uređenje ulica II faze, kao i 30 miliona dinara za parterno uređenje oko objekta kulturne stanice “Sajlovo” u okviru projekta Evropska prestonica kulture.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay