Početna Gradske teme Auto-trka u nedelju na Mišeluku, oba dana vikenda zatvara se Most slobode

Auto-trka u nedelju na Mišeluku, oba dana vikenda zatvara se Most slobode

Auto-trka “Velika nagrada Novog Sada”, u šampionatu Srbije na kružnim stazama, održaće se u nedelju, 4. juna u 12 časova na Mišeluku.

Trku organizuje Sportski auto-moto karting klub 021, uz podršku Grada Novog Sada.

Predsednik Sportskog auto-moto karting kluba 021 Marko Sandiki rekao je da je kružna auto-trka “Velika nagrada Novog Sada 2017” i ove godine uvrštena u kalendar Sportskog auto i karting saveza Srbije.

Ona će biti održana u nedelju i biće bodovana za otvoreni šampionat Srbije, a na trci se očekuje nastup takmičara iz Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Pošto je trka od strane Grada Novog Sada, i ove godine, proglašena manifestacijom od značaja za grad u oblasti sporta, organizaciju događaja su pomogla sva javna i javno-komunalna preduzeća“, rekao je Sandiki.

Sekretar Kluba Đorđe Dizdar naglasio je da se u subotu, 3. juna u 11:45 časova održava zvanični kvalifikacioni trening za startne pozicije.

U sklopu promocije tog događaja, organizatori će realizovati i programe koji za cilj imaju promociju bezbednosti u saobraćaju. Pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Zoran Alimpić, istakao je da će se javni čas o bezbednosti u saobraćaju uz prisustvo desetak trkačkih automobila održati u petak, 2. juna u podne na Trgu slobode.

Ulaznice za trku, koje će biti prodavane na svim prilazima stazi, koštaju 300 dinara, a deo prihoda od prodatih karata biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Most slobode biće zatvoren za saobraćaj u subotu i nedelju od 10 do 16 časova.

Izvor: 021.rs