Početna Gradske teme “Bačkaput” u predstojeću zimsku sezonu ulazi sa pojačanom mehanizacijom

“Bačkaput” u predstojeću zimsku sezonu ulazi sa pojačanom mehanizacijom

0

Preduzeće “Bačkaput” sa održane smotre zimske službe poručuje da u predstojeću zimsku sezonu ulaze sa pojačanom mehanizacijom, koja će biti više nego dovoljna za održavanje skoro 800 kilometara puteva.

Na prijatnoj miholjskoj temperaturi na punktu “Bačkaputa” Novi Sad detaljno je razrađen i predstavljen plan rada tokom predstojeće zime. To bi trebalo da znači, kako kažu, ne samo da sneg ove sezone neće iznenaditi putare, već da oni imaju odgovor i na obilnije padavine, koje najavljuju meteorolozi.

“Sve u svemu, naši građani treba da znaju da očekujemo spremni novu sezonu i zimsku službu 2020-2021, da će nam putevi biti prohodni, čisti i da će “Bačkaput” odgovoriti zadatku kao i svi mi članovi štaba za vanredne situacije”, izjavio je Milan Novaković, komandant okružnog štaba za vanredne situacije.

Ovoj tvrdnji ide u prilog i podatak da je nabavljena nova oprema.

“Uzeli smo 20 novih kamiona i šest rotacionih posipača više u odnosu na prethodnu godinu, tako da za mrežu koju smo održavali od 800 kilometara to je sasvim dovoljno”, saopštio je Dejan Luković, tehnički direktor “Bačkaputa”.

Podsetimo na to da je, sa ukupno 33 kamiona opremljenih posipačima soli i plugovima za sneg, “Bačkaput” nadležna za šest punktova – Novi Sad, Paragovo, Bečej, Kula, Odžaci i Bačka Palanka.

Izvor: RTV
Foto: Printscreen