Početna Gradske teme Beba Balašević: Novi Sad nije velikodušan, nije dobronameran, nije drug i ne...

Beba Balašević: Novi Sad nije velikodušan, nije dobronameran, nije drug i ne zaslužuje Đoleta!

0

Beba Balašević ne prestaje da izaziva pažnju javnosti. Nakon što je nedavno prozvala ženski bend „Frajle„, ovog puta imala je šta da kaže i za Novi Sad ‒ rodni grad.

Naime, sve je počelo kada je neko oskrnavio mural posvećen Đorđu Balaševiću na novosadskom naselju Liman, ali je priča otišla u potpuno drugom pravcu i naljutila neke građane.

„Na muralu u Fruškogorskoj ulici u naselju Liman crvenom bojom napisana je uvredljiva poruka, a na grafitu, na Balaševićevoj glavi, išarane su oči i na čelu je ispisano ušato slovo ‘U’, koje su koristile ustaše u Drugom svetskom ratu.

Građani mesne zajednice Liman održali su danas zbor na otvorenom na kome su poručili da nikakvu mržnju neće tolerisati u svom kraju, a posebno ne prema autoru koji je ponos ovog grada.

Veliki broj građana Limana poručio je da crtanje đavoljih rogova, crvenih očiju i simbola mržnje na Balaševićevom licu nije primereno nijednoj zajednici koja poštuje prava svih građana Novog Sada“, napisala je Beba na Fejsbuku, a onda, na kraju objave, dodala „objašnjenje“:

„Šalim se, naravno, nisu se zbog toga okupljali, nego zato što su protiv muzeja koji bi bio posvećen ovom išaranom liku sa murala“.

Međutim, nisu svi saglasni sa mlađom ćerkom Panonskog mornara. Neko od prijatelja iz jedne susedne zemlje joj je poručio:

„Mi koji živimo daleko, koji nikada nismo bili ili smo samo prošli kroz Novi Sad volimo tu sredinu samo radi Balaševića, radi neke nevidljive emocije koju nam je Đole neosetno ubacio u naša srca i koja je rasla posle svakog novog koncerta. Ja svaki put kada sretnem auto sa novosadskim tablicama, uvek se s rukom na srcu i osmehom javim rečima ‒ Novi Sad, Balašević. Ljudima bude drago, a meni još draže“.

Zatim je usledio Bebin odgovor: „Lepo je sve to. Nažalost, Novi Sad nije Đole. Nije velikodušan, dobronameran, nije drug. Pouzdano. Nažalost…“

Balaševićeva ćerka je i u prethodnim odgovorima na komentare ispod svoje objave istakla da „Novi Sad nikad neće biti on“ (Balašević).

„Novi Sad ne zaslužuje njega nažalost. Većina, ne svi. Ali Retki su kao sto sama reč kaže: manjina…“, napisala je Beba, između ostalog.

Izvor: B92
Foto: Facebook