Početna Gradske teme “Bebac” Vladi RS: Vratite novac trudnicama i porodiljama!

“Bebac” Vladi RS: Vratite novac trudnicama i porodiljama!

0

Roditeljski portal “Bebac”, čije je sedište u Novom Sadu, uputio je saopštenje Vladi Republike Srbije, u kome zahteva da hitno vrate mamama novac koji im je oduzet.

“Bebac” se poziva na pisanje medija da će povećanje plata, koje je najavljeno za 2018. godinu, zaobići trudnice i porodilje i to je, kako kažu, nakon svih kašnjenja isplata trudnicama i porodiljama “vrhunac bahatosti i zanemarivanja osnovnog prava sadašnjih i budućih roditelja”.

– Trudnice i porodilje ste ostavili mesecima bez primanja i time im još više otežali finansijski veoma zahtevan period kada im je svaki dinar preko potreban. Kada ste umanjivali plate i penzije, žene koje su sada trudne ili su se porodile, takođe su oštećene i ne vidimo ni jedan razlog da im sada, kao i svim ostalim zaposlenima ne bude taj novac vraćen – navode u “Bebcu”.

U suprotnom će, kako upozoravaju, trudnice i porodilje ostati uskraćene za tri do pet hiljada dinara mesečno, što nije mali novac, posebno kada se uzmu u obzir svi troškovi koji im predstoje.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay